România este un pilon central în strategia politică a Kamalei Harris. Subiectul a fost abordat în dezbaterea cu Donald Trump

În prima dezbatere electorală înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite, Kamala Harris și Donald Trump s-au confruntat pe teme de mare interes, printre care și războiul din Ucraina. Vicepreședinta Statelor Unite, candidata Partidului Democrat, a adus în discuție strategia sa politică legată de acest conflict, menționând, în mod specific, și România.

Trump a reiterat ceea ce deja a mai spus de fiecare dată când a venit vorba despre așa ceva: anume că e capabil să pună capăt războiului, fără victoria Ucrainei pe teatrul de luptă, chiar înainte de începerea mandatului, dacă va fi declarat președinte-ales.

Kamala Harris despre România și războiul din Ucraina

În discursul său, Kamala Harris a subliniat rolul activ pe care l-a avut în relațiile diplomatice cu statele vecine Ucrainei, amintind de vizitele făcute la Kiev, dar și în Polonia și România. Harris a povestit despre întâlnirile avute cu liderii politici din aceste țări și despre sprijinul oferit de Statele Unite în contextul conflictului ucrainean.

Vicepreședinta a subliniat importanța întrevederii din martie 2022, la București, cu președintele Klaus Iohannis, în timpul căreia a reafirmat sprijinul Statelor Unite față de România, în eventualitatea unei agresiuni rusești. Tot atunci, Harris a mulțumit poporului român pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni.

Avertismentul candidatei democrate

Kamala Harris a subliniat, în fața lui Donald Trump, riscurile pe care le-ar implica o înfrângere a Ucrainei în fața Rusiei. Ea a avertizat că acest lucru ar putea declanșa o reacție în lanț, ducând la destabilizarea și prăbușirea altor state din Europa de Est, inclusiv Polonia și România, ambele expuse unei posibile agresiuni din partea Moscovei.

„Dacă Ucraina cade, Rusia nu se va opri aici. Polonia și România sunt, de asemenea, în pericol,” a spus Harris. Vicepreședinta a evidențiat sprijinul internațional oferit Ucrainei, inclusiv cel militar, și importanța cooperării dintre statele membre NATO pentru a asigura stabilitatea regiunii.

Harris ironică despre relația Trump – Putin

În timpul dezbaterii, Kamala Harris a ridiculizat relația lui Trump cu președintele rus, Vladimir Putin. Harris a ironizat afirmațiile repetate ale lui Trump, care susținea că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în câteva ore dacă ar fi președinte. „Donald, Putin te-ar mânca la masa de prânz,” i-a spus Harris, subliniind scepticismul față de capacitatea lui Trump de a face față unui lider autoritar precum Putin.

Dezbaterea a scos în evidență diferențele profunde dintre cei doi candidați, în special în privința politicii externe și a angajamentului față de NATO și aliații săi.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult