Românilor nu le plac cărţile

În rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cea mai scăzută pondere a persoanelor care au citit cărţi se înregistra, în 2022, în România (29,5%), Cipru (33,1%) şi Italia (35,4%), arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Cea mai ridicată pondere a persoanelor care au citit cărţi se înregistra în Luxemburg (75,2%), Danemarca (72,1%) şi Estonia (70,7%). Cel mai tânăr grup, cu vârsta între 16-29 de ani, a citit mai mult (60,1%) decât cei cu vârsta între 30-54 de ani (53,5%), 55-64 ani (52,6%) şi peste 65 de ani (47,2%).

Mai multe femei din UE citesc cărţi (60,5%) decât bărbaţii (44,5%). Aceeaşi tendinţă a fost observată la numărul de cărţi citite: 28,8% din femei şi 24,8% din bărbaţi au citit mai puţin de cinci cărţi, 14,3% din femei şi 9,8% din bărbaţi au citit 5-9 cărţi, în timp ce 17,4% dintre femei şi 9,9% dintre bărbaţi au citit 10 sau mai multe cărţi. 

Related posts

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

Inregistrare, înregistrare dar să o știm și noi poporul… poporul horeca!

România, te stingi încet, dar sigur… și doare

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult