Schengen aerian şi maritim din 31 Martie

Intrarea României în spaţiul Schengen este unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale momentului. În acest sens, Comisia Europeană a făcut un anunţ extrem de important pentru România, şi a comunicat data de la care românii nu vor mai arăta buletinul la graniţele aeriene şi maritime.

Chiar dacă pasagerul va avea mai puţin timp până ajunge efectiv la poarta de îmbarcare, regulile privind prezentarea la aeroport sau port – de obicei cu două ore înainte de plecare – rămân în responsabilitatea autorităţilor naţionale. Cu toate acestea, atunci când un cetăţean român sau bulgar călătoreşte într-un stat terţ din afara UE, trebuie să prezinte actele de identitate ofiţerilor la frontiera din afara UE.
Aşadar, începând de duminica viitoare, 31 martie, cetăţenii celor două noi state membre ale Spaţiului Schengen, România şi Bulgaria, nu vor mai fi obligaţi să prezinte documentele de identitate la punctele de control de pe terminalele de pasageri, au confirmat oficialii Comisiei Europene. Ridicarea controlului este valabilă pentru toţi rezidenţii, indiferent dacă sunt adulţi sau minorii care îi însoţesc. La începutul lunii martie, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus ca verificările pentru minori să continue.

Proiectul prevede că pentru a obţine o autorizaţie de călătorie pentru copii, „părinţii, reprezentanţii legali sau persoanele care îi însoţesc pe cetăţenii români minori” trebuie să călătorească „în anumite spaţii special amenajate şi semnalizate ca atare, în incinta aeroporturilor şi porturilor”.

În plus, reprezentantul CE a declarat că România şi Bulgaria sunt pregătite „complet” pentru a deveni membre cu drepturi depline ale spaţiului Schengen, inclusiv cu graniţele lor terestre. Reprezentanţii Comisiei au declarat miercuri că sunt în comunicare continuă cu autorităţile române şi bulgare. Ei au declarat că sunt complet pregătiţi să pună în aplicare noile reguli care vor intra în vigoare din 31 martie. Austria continuă să se opună intrării României în spaţiul Schengen terestru.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult