Se pare că s-a prescris Dosarul fraudei imense privind cetatea Capidava și Tropaeum Traiani (2011 -2015)

Dosarul privind fraudarea bugetului județului cu zeci de milioane de lei, în legătură cu reabilitarea cetăților Capidava și Tropaeum Traiani, pare să fi ajuns la termenul de prescripție. Mai mulți afaceriști, administratori și firme au fost trimiși în judecată în 2016 de către DNA Constanța pentru comiterea unor infracțiuni în perioada 2011-2015.

Printre cei deferiți justiției se află Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, Toma Mihai, administrator al SC Eva Solution SRL, Khalid Ouahmane, administrator al SC Nord Colorado SRL, Marian Enache Cristea, administrator al SC Nicotrans Eurologistic SRL și SC Professional Equipment Solutions SRL, și Marian Iulian Dumitru, administrator al SC Clasic Confort Internațional SRL și Lucian Petrache.

Aceștia sunt acuzați de infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, folosire cu rea-credință de documente false, evaziune fiscală, spălare de bani și fals în declarații.

Potrivit procurorilor DNA, Dima, în calitate de administrator al SC Mara Construct SRL, a falsificat și depus mai multe documente pentru a obține pe nedrept fonduri din bugetul UE și din alte surse, în valoare de 37.434.195 de lei.

De asemenea, începând din aprilie 2012, Dima și Petrache ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul de a comite infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

În ciuda acestor acuzații, se pare că aproape toate faptele reținute în sarcina lor s-au prescris, datorită trecerii timpului și a termenelor de prescripție ale legii penale.

Totuși, procesul penal continuă la Tribunalul Constanța, iar Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Consiliul Județean Constanța s-au constituit parte civilă în procesul penal, cerând recuperarea prejudiciului de peste 53 de milioane de lei.

În ciuda trecerii a opt ani de la trimiterea dosarului în instanță, și mai mulți ani de la săvârșirea faptelor, procesul continuă, iar ultimul termen a fost amânat din cauza lipsei unui raport de expertiză. Se așteaptă să fie finalizat măcar pe parte civilă, pentru achitarea prejudiciului, până la trecerea României la moneda euro.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult