Semnal editorial

Lucrări fără precedent în literatura de specialitate!

CUFR-Conseil Universitaire-Formation-Recherche și Jurnalul Bucureștiului – „Le Petit Parisien” lansează un nou volum (al 5-lea din serie) consacrat marilor și tradiționalelor concursuri de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii inginerești (Les grandes Ecoles d’ingénieurs) la care participă grupurile GEIPI Polytech (35 de școli publice), Advance (4 școli private), Avenir (7 școli private) și Puissance Alfa (19 școli publice & private) dintre cele peste 300 de școli de inginerie franceze de înalt nivel academic (PGE – Prépa-Grandes Ecoles). Ca și celelate volume, acesta conține toate toate subiectele propuse la concurs (în format original, cu soluții detaliate și suport de curs) în perioada 2020-2034. Acesta (ca și celelalte 4 volume apărute anterior) nu este destinat comercializării (datorită prețului ridicat între 199,99/249 €), dar va putea fi găsit în bibliotecile BNR (Biblioteca Națională a României), BNF (Biblioteca Națională a Franței) și în alte biblioteci din țară. Din contră, poate fi tipărut și vândut la comandă. Cartea este foarte scumpă, dar dacă ținem cont de faptul că un absolvent de liceu român, admis într-o facultate (tehnică) de top în România, cu abilități intelectuale înalte și cu cunoștinte de franceză de cel puțin nivel de DELF (Diploma elementară a limbii franceze-B2), preferabil DALF (Diplomă aprofundată a limbii franceze nivel-C2) va fi capabil să reușească la orice concurs fără dificultăți și fără meditatori (la metematică și fizică), atunci cartea este foarte ieftină (prețul ei acoperind, în principiu, o lună de meditații la ambele discipline.

Specializările sunt în toate domeniile științei și tehnologiei de vârf: aeronautică, tehnică spațială, robotică și informatică industrială, sisteme de inteligență artificială, știința și tehnologia materialelor, construcții automobile și transporturi, vehicule electrice, hibride si autonome, armament și tehnică militară, construcții civile și industriale, urbanism, inginerie teritorială, arhitectură, electronică și sisteme de energie electrică, mecatronică, agronomie, tehnici si tehnologii în sisteme de inovare, studii logistice, sisteme numerice pentru întreprinderi, telecomunicații și rețele, matematici aplicate la calculul științific, instrumentație, multimedia, matematici și inginerie aplicate în științe umane, management, gestiune de proiecte industriale, imagerie numerică, laser, fotonică, ingineria suprafețelor, inginerie informatică, concepția și ingineria mediului, cybersecuritate, geotehnică și prevenirea riscurilor, tehnologie cu aplicații la sănătate, geometrică, informatică și statistică, tehnologie biologica și alimentară, instrumentare și ingineria afacerilor, informatică de gestiune, știința și tehnologia apei, geniu biologic si biometrical, geniu civil, geniu electric, geniu de sisteme de producție, geometrie și topografie, etc.

NB. Seria de lucrări „Concous Grandes Ecoles PGE/LMD” (în 5 volume), ca de altfel si cea de „Investigații jurnalistice în serial” (în 12 volume+1 „hors” serie) vor fi donate și Bibliotecii Universității Apollonia din Iaș, respectiv, Bibliotecii române din Freiburg (Germania) Felicitări, profesore!

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult