Solidaritatea în practică în cadrul Corpului European de Solidaritate și nu numai, un seminar de 3 zile

Termen limită: 16 iunie 2024 23:59 GMT+0000 | Aplicați aici 

Eligibilitate:  participanți din țările programului Erasmus+ pentru tineret și țările partenere învecinate cu UE Date: 14-18 octombrie 2024
Ești pasionat să promovezi solidaritatea și să ai un impact pozitiv asupra comunității tale? Dacă da, viitorul seminar din Italia este o oportunitate pe care nu vrei să o ratezi!

Acest eveniment este organizat de Agenția Națională Italiană pentru Tineret Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. În plus, invită participanții din țările programului Erasmus+ pentru tineret și țările partenere învecinate cu UE să exploreze, să prezinte și să testeze metode și tehnici pentru a transpune solidaritatea în practică.

La ce să vă așteptați în timpul Solidarității în practică

Pe parcursul a trei zile lucrătoare, veți avea șansa de a vă cufunda într-o varietate de ateliere, discuții și activități interactive menite să exploreze aplicațiile practice ale solidarității. În plus, aceste sesiuni vor oferi experiență practică și perspective valoroase asupra practicilor eficiente de solidaritate.

Seminarul are ca scop:

  • Aflați despre Aplicațiile practice ale Solidarității prin bune practici, instrumente și metode de abordare a solidarității.
  • Inspirați-vă și implementați aceste practici în contextele dvs.
  • Prezentați-vă practicile de succes cu un public european mai larg.
  • Explorați noi forme de angajament civic legate de solidaritate.
  • Rețea cu organizații și educatori din întreaga Europă.

Care ar trebui să participe?

Acest seminar este ideal pentru tine dacă sunteți activ sau interesat de activități legate de solidaritate și de creare a schimbării pozitive. În plus, ar trebui să luați în considerare acest lucru dacă sunteți unul dintre următoarele:

  • Un reprezentant al organizațiilor de voluntariat active în Corpul European de Solidaritate
  • Membru al echipelor de proiecte de solidaritate din cadrul Corpului European de Solidaritate
  • Un voluntar care caută idei noi pentru a sprijini învățarea bazată pe valori
  • Un reprezentant al organizațiilor de tineret
  • Un lucrător pentru tineret, asistent social, formator, profesor, educator, mentor, antrenor, coordonator de proiect, tutore, educator de adulți, manager comunitar sau reprezentant al municipalității

Informații relevante despre seminar

Locația evenimentului este complet accesibilă persoanelor cu dizabilități, iar limba de lucru a seminarului va fi engleza.

Taxa de participare este acoperită de agențiile naționale (AN) ale Corpului European de Solidaritate/Programul Erasmus+ Tineret. 

AN gazdă va acoperi costurile de cazare și mâncare. În plus, NA sau SALTO ar putea rambursa cheltuielile de călătorie; va rugam sa ii contactati pentru mai multe detalii.

Te interesează să aplici pentru Solidaritatea în practică? Înregistrați-vă participarea urmând linkul de înregistrare  și urmând pașii sugerați.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult