Spitalul Sf. Pantelimon: Mai multe aspecte

Ce nu vă este dezvăluit despre tragedia de la Spitalul Sf. Pantelimon, unde se presupune că 17 pacienți au fost victime, într-un efort de a elibera paturile: mai multe aspecte semnificative sunt neglijate de oficiali și subapreciate de presă.

Aspectele cheie ignorate sau subliniate insuficient în declarațiile oficiale și în presă includ:

  • Plângerea inițială a fost făcută de o asistentă, care a notificat directoarea de îngrijiri medicale, care la rândul ei a informat conducerea. O plângere a fost ulterior înregistrată la parchet. Nu există nicio dovadă că asistentele ar fi avut motive să facă acuzații false. Ulterior, s-au ivit și acuzații împotriva unui medic, fost șef al ATI-ului, suspectat că ar fi sesizat Parchetul. Nu este clar de ce s-ar fi implicat într-o acțiune de denunț calomnios, o faptă penală.
  • Presa a publicat imagini cu injectoare care indicau administrarea unei doze mult reduse de noradrenalină.
  • În ultimele săptămâni, presa a raportat periodic problemele din acest spital. De exemplu, acum trei săptămâni, cadrele medicale au arătat condițiile precare, inclusiv scurgeri de apă din conducte sparte.
  • Oficialii români, inclusiv ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, inițial au respins vehement acuzațiile. Totuși, s-a deplasat în inspecție la spital.
  • Nici spitalul, nici Ministerul Sănătății nu au putut furniza statistici privind ratele deceselor în alte spitale, în aceleași secții, care ar fi putut arăta dacă este obișnuit ca 17 pacienți să moară într-un interval de timp atât de scurt. Conform unui deputat USR și medic de profesie, rata de decese la Sf. Pantelimon, în secția de terapie intensivă, a fost de 70%, fără precedent.
  • Spitalul este direct subordonat Ministerului Sănătății, care supraveghează mai puțin de 60 din cele peste 300 de spitale de stat.
  • Un bărbat al cărui cumnat a murit brusc după două zile de spitalizare la Secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon din București a declarat că nu i s-a oferit nicio explicație despre deces. Rudele celor decedați recent cer acum exhumarea acestora pentru ca procurorii să investigheze decesele suspecte.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult