Sportivii României luptă împotriva traficului de persoane. Ar fi mai eficient ca plângerile sa fie luate in considerare

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, în colaborare cu Clubul Sportiv Dinamo şi Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne, a lansat, în data de 30 iulie 2024, campania naţională de prevenire a traficului de persoane „Alegeri sănătoase pentru un viitor sigur!”.

Acum, în cadrul campaniei, au fost lansate spoturi audio-video cu mesaje împotriva traficului de persoane, transmise de mari sportivi, campioni ai României. Ambasadorii campaniei sunt: Larisa Iordache, medaliată olimpică, mondială şi europeană, câştigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială şi de 12 ori medaliată europeană cu un palmares impresionant.

Marius Niculae, unul din cei mai iubiţi jucători ai Clubului Dinamo, campion al României, câştigător al Cupei României şi Super Cupei în sezonul 2000, 2001 şi 2012. Ionel Dănciulescu, unul dintre cei mai valoroşi şi importanţi jucători de la Dinamo. A câştigat trei campionate şi două Cupe ale României cu alb-roşii, devenind unul dintre cei mai iubiţi jucători ai dinamoviştilor. Iulian Robert Teodosiu este un scrimer român specializat pe sabie. El este vicecampion mondial şi participant cu România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Este legitimat la Clubul Sportiv Dinamo încă din sezonul 2013 – 2014. Andreea Lupu este campioană naţională individuală la sabie în 2024. Ea a impresionat încă de la începutul carierei şi a reprezentat România la cel mai înalt nivel în competiţiile continentale.

Este admirabil că sportivii din România se implică în lupta împotriva traficului de persoane. Ei au o influență considerabilă în societate și pot atrage atenția asupra acestei probleme grave. Totuși, într-adevăr, pentru ca eforturile lor să fie cu adevărat eficiente, este esențial ca plângerile legate de traficul de persoane să fie tratate cu seriozitate de către autorități.

Eficiența în combaterea traficului de persoane nu depinde doar de conștientizarea publicului, ci și de capacitatea instituțiilor de a răspunde prompt și adecvat la plângerile și sesizările primite. Din păcate, în multe cazuri, victimele nu primesc suportul necesar din cauza unei lipse de reacție adecvată din partea autorităților. Prin urmare, este crucial ca plângerile să fie investigate temeinic, iar vinovații să fie aduși în fața justiției.

Sportivii pot juca un rol important în presiunea publică asupra autorităților pentru a îmbunătăți modul în care sunt gestionate aceste cazuri. Cu un sistem care răspunde eficient și cu o susținere publică puternică, lupta împotriva traficului de persoane poate deveni mult mai eficientă.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult