Studenții Universității de Medicină și Farmacie din Iași care au creat cea mai avansată inimă artificială din lume

O echipă de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a obținut un succes remarcabil în cadrul primei competiții mondiale destinată studenților, cu privire la dezvoltarea unei inimi artificiale. Tinerii din România au fost distinși cu premiul pentru cea mai avansată inimă artificială creată vreodată. Grupul, cunoscut sub numele de Mavis Artificial Heart, a câștigat concursul Heart Hackaton, organizat la sfârșitul lunii octombrie în Dallas, și este alcătuit din studenți ai facultăților de Bioinginerie Medicală și Medicină ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Coordonatorul echipei este dr. Alexandru Pleșoianu, specialist în chirurgie cardiacă, care reprezintă Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul Vârstnicului și Îmbătrânirii Sănătoase – CITT MAVIS. Împreună cu ei a colaborat dr. Alberto Bacusa, chirurg cardiovascular și absolvent al UMF Iași. Echipa Mavis Artificial Heart l-a descris ca pe un pasionat al documentarelor, dedicat transplantologiei și intervențiilor chirurgicale cardiace. Cu toate acestea, au menționat că superputerea sa constă în faptul că este disponibil în spital chiar și atunci când nu ar trebui să fie, detaliu subliniat cu umor pe pagina lor de Facebook. În urma competiției, echipa a reușit să stabilească conexiuni semnificative cu numeroși profesioniști și instituții de prestigiu, esențiale pentru continuarea dezvoltării prototipului inimii artificiale. Această performanță a adus echipei sprijin financiar de la Caensus Gmbh, un sponsor valoros, care va facilita evoluția produsului lor. Membrii echipei au transmis că sunt dedicați inovației și cercetării, dorind să revoluționeze domeniul medicinei cardiovasculare. Ei consideră că acest angajament i-a evidențiat în călătoria lor și le-a atras atenția unui partener esențial în dezvoltarea viitoare a proiectului lor. În ceea ce privește utilitatea inimii artificiale, cercetările în domeniul transplantului de cord au intrat într-o nouă eră odată cu recunoașterea faptului că o inimă artificială, compatibilă cu pacientul, reprezintă o soluție eficientă până la identificarea unui donator potrivit. Inima artificială funcționează similar cu cea umană și oferă o soluție terapeutică pentru insuficiența cardiacă sau defectele congenitale cardiace. Cu toate că această metodă de tratament este recomandată la nivel global, se recunoaște că este o soluție temporară. Cu toate acestea, ea contribuie la redobândirea forțelor de către pacienți și la ameliorarea semnificativă a simptomelor insuficienței cardiace

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult