Succes remarcabil pentru o studentă a Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Camelia Angheluță, studentă în anul II la masteratul Discurs specializat. Terminologii. Traduceri din cadrul Facultății de Litere, a obținut premiul III la prestigiosul concurs regional „Merci, mon prof d’université!”. Competiția, organizată de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) – Europa Centrală și de Est, a celebrat Ziua Internațională a Profesorilor de Franceză, punând în prim-plan creativitatea și originalitatea participanților.

Un mesaj emoționant de recunoștință

Camelia a impresionat juriul printr-un testimonial video în care și-a exprimat aprecierea față de profesorii săi, cu un accent deosebit pe contribuția prof. univ. dr. Alina Ganea la formarea sa. Mesajul său s-a încheiat inspirat cu citatul:
“Un copil, un profesor, o carte, un stilou pot schimba lumea!”
Videoclipul a fost publicat pe platformele oficiale ale AUF, devenind o sursă de inspirație pentru comunitatea academică francofonă.

Performanță multiplă în domeniul traducerilor

Această reușită nu este singura care marchează parcursul universitar al Cameliei. Recent, ea a câștigat și competiția de traduceri Mot-à-monde! la etapa locală, dovedindu-și încă o dată talentul și pasiunea pentru limba franceză și traduceri.

O mândrie pentru UGAL

Competiția „Merci, mon prof d’université!” a adunat peste 20 de participanți din diverse instituții din regiune, ceea ce subliniază valoarea premiului obținut de Camelia. Această recunoaștere este un testament al muncii sale susținute, dar și al calității actului educațional de la Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Felicitări, Camelia! Continuă să aduci mândrie comunității UGAL și să inspiri prin talentul și dedicația ta!

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult