Surpriză: Ce se întâmplă cu magazinele Profi, Carrefour şi Auchan din România

Marile reţele de supermarketuri şi hipermarketuri au deschis anul trecut circa 300 de noi magazine. Totuşi, numărul de salariaţi din industrie a scăzut, tras în jos de datele raportate de Profi, Carrefour şi Auchan. Totodată, numărul de salariaţi ai Penny e relativ stabil, deşi compania a avut în 2023 cea mai alertă expansiune de la intrarea pe piaţă. Aşadar pare că expansiunea s-a petrecut fără angajări.

De departe cea mai mare scădere a fost raportată de Profi, care la final de 2023 anunţa un număr mediu de 9.944 de salariaţi, faţă de 13.714 la final de 2022.

Întrebaţi anterior de ZF, reprezentanţii Profi au spus că declinul puternic al numărului de salariaţi se datorează faptului că retailerul a început să ofere magazine în sistem de parteneriat (un sistem similar francizei, dar totuşi diferit). Partenerii sunt cei care au oamenii pe ştatele de plată, pe când vânzările figurează pe firma Profi.

Aceste cifre, ce apar după an marcat de inflaţie şi de prudenţă în consum, reprezintă o dovadă a unei eficientizări a acestei industrii cunoscute pentru că angajează mulţi oameni cu salarii sub media pe economie.

Tot acest sector e cunoscut şi pentru că are o rotaţie mare a forţei de muncă, printre cele mai mari pe economie.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult