Ţepe cu medicamente

Criza de medicamente din farmacii îi împinge, uneori, pe bieţii bolnavi să recurgă la alte metode, din păcate, foarte periculoase pentru sănătate. Deseori, atunci când nu îşi găsesc tratamentele prescrise de medic, din disperare, ei recurg la varianta achiziţionării de pe diferite site-uri, despre care nu ştiu mare lucru, dar care le pot pune viaţa în pericol. Specialiştii atrag atenţia că, în cel mai fericit caz, pastilele cumpărate online au efect placebo şi nimic mai mult, întrucât nu conțin substanțe active.

De câţiva ani, farmaciile se confruntă cu această criză de medicamente. Când apar unele pastile, când dispar altele şi tot aşa. Cu toate acestea, oamenii trebuie să ştie că bolile nu se tratează cu medicamente cumpărate de oriunde, ci doar din surse sigure. Este adevărat, farmaciile online se pot dovedi extrem de utile atunci când nu aveţi posibilitatea de a ajunge într-o unitate fizică, pentru a vă lua medicamentele dorite. Mai mult decât atât, varianta aceasta îi scuteşte pe bolnavi de statul la cozi și este o alternativă foarte bună când vine vorba despre a intra în posesia unui tratament, atunci când nu se poate ajunge într-o farmacie fizică. Din nefericire, tot pe internet există şi o grămadă de platforme de comenzi, cu livrări la domiciliu, despre care nimeni nu a auzit nimic şi care pot reprezenta un atentat la sănătatea sau viaţa bieţilor suferinzi. De fapt, oferta este extrem de bogată pe site-uri, astfel încât se pot comanda atât medicamente, cât și suplimente alimentare sau dispozitive medicale. Ce nu conştientizează multe persoane este că pastilele cumpărate online reprezintă, deseori, un pericol pentru sănătatea pacienţilor, în contextul în care numărul anunţurilor de acest tip în mediul virtual este în creştere, iar pacienţii sunt expuşi riscului de a achiziţiona şi consuma produse contrafăcute, atenţionează Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România. Partea proastă este că, în România şi nu numai, nu există un control clar la ceea ce se întâmplă online, motiv pentru care este posibil ca pacienţii să înghită tot felul de produse deloc benefice sănătăţii lor. Referitor la această situaţie, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Constanţa, Horaţiu Mireşan, a recunoscut că ne confruntăm, în continuare, cu o criză a medicamentelor, dar nici nu recomandă achiziţionarea acestora de pe diferite site-uri, deoarece nu doar că nu sunt verificate, dar sunt şanse mari să fie şi contrafăcute.
Pompiliu Comșa.  

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult