Top 10 – Cine sunt cei mai puternici lideri PSD și PNL după rezultatele de la locale

Corneliu Ştefan (Dâmboviţa), Paul Stănescu (Olt) şi Aladin Georgescu (Mehedinţi) sunt liderii PSD care au condus cele mai performante filiale la alegerile locale din iunie, ca procent. În total, nu mai puţin de 10 filiale PSD au obţinut peste 50% la votul pentru Consiliul Judeţean, barometrul care măsoară forţa unui partid pe plan local. De partea cealaltă, doar două filiale PNL au reuşit să depăşească pragul de 50%: Giurgiu şi Bihor, organizaţii conduse de Dan Motreanu şi de Ilie Bolojan. Cifrele au fost consultate de News.ro pe platforma rezultatevot.ro, care a centralizat datele oficiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Schimbări în ierarhia liderilor PSD  Clasamentul în funcție de procente La alegerile locale din iunie, 10 organizaţii PSD au obţinut peste 50% la votul pentru componenţa Consiliului Judeţean, indicele care arată mobilizarea şi forţa unui partid în teritoriu. Pe primul loc s-a clasat organizaţia PSD Dâmboviţa, condusă de Corneliu Ştefan, cu aproape 60%. De altfel, Corneliu Ştefan a obţinut fără emoţii al doilea mandat de preşedinte al CJ Dâmboviţa şi a fost recompensat de liderul PSD Marcel Ciolacu cu un post de vicepreşedinte la nivel naţional datorită rezultatelor de la locale. Pe locul doi s-a situat PSD Olt, filială patronată din umbră de Paul Stănescu, secretarul general al PSD, iar podiumul a fost completat de organizaţia Mehedinţi, condusă de Aladin Georgescu, un lider mai puţin cunoscut la nivel naţional, aflat în fruntea judeţului din 2014. Printre liderii din teritoriu care au obţinut rezultate de peste 50% la locale se numără nume influente din PSD ca Lia Olguţa Vasilescu (Dolj), Dan Nica (Galaţi), Mihai Tudose (Brăila) sau Lucian Romaşcanu (Buzău). 

Clasament filialelor PSD după procentul obţinut la Consiliul Judeţean: 

  1. Dâmboviţa – 58,92% (134.462 voturi). Lider: Corneliu Ştefan 
  2. Olt – 58,59% (120.062 voturi). Lider: Paul Stănescu
  3. Mehedinţi – 55,87% (67.516 voturi). Lider: Aladin Georgescu 
  4. Teleorman – 55,66% (92.578 voturi). Lider: Adrian Gâdea 
  5. Galaţi – 55,52% (117.864 voturi). Lider: Dan Nica
  6. Dolj – 54,8% (150.759 voturi). Lider: Lia Olguţa Vasilescu / Claudiu Manda
  7. Buzău – 54,8% (104.192 voturi). Lider: Lucian Romaşcanu 
  8. Brăila – 50,78% (63.568 voturi). Lider: Mihai Tudose 
  9. Călăraşi – 50,53% (66.459 voturi). Lider: Vasile Iliuţă 
  10. Vâlcea – 50,38% (86.805 voturi). Lider: Constantin Rădulescu 
  11. Clasamentul în funcție de numărul de voturi

Dacă schimbăm criteriul de performanţă şi ne raportăm la numărul efectiv de voturi pe care l-a obţinut o filială, nu la procent, atunci clasamentul se schimbă. ,Cele mai multe voturi la zestrea electorală a PSD au fost aduse de cuplul Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. PSD Dolj a obţinut peste 150.000 de voturi la Consiliul Judeţean Dolj, iar Lia Olguţa Vasilescu (primarul Craiovei) şi Claudiu Manda (europarlamentar) au primit amândoi funcţii de vicepreşedinte la nivel naţional. Pe locul doi s-a clasat Corneliu Ştefan de la Dâmboviţa, iar pe locul trei „a căzut” Paul Stănescu cu organizaţia Olt. Chiar dacă, în procente, au obţinut sub 50%, lideri ca Ion Mînzînă (Argeş) şi Ioan Stan (Suceava) au strâns aproape 120.00 de voturi pentru partid la alegerile din iunie şi au intrat în top 10 la nivel naţional. ,La Suceava, rezultatul foarte bun i se datorează în special lui Gheorghe Şoldan, care a reuşit să-l învingă pe liberalul Gheorghe Flutur în competiţia pentru Consiliul Judeţean.  Filiala Bucureşti, condusă de Gabriela Firea, a obţinut 192.484 voturi la alegerile din iunie, cele mai multe din ţară, însă, ca procent, scorul a fost de doar 27%, sub rezultatul obţinut de USR.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult