TOȚI OAMENII SISTEMULUI DEVIN SUVERANIȘTI: ORDINELE SE EXECUTĂ, NU SE DISCUTĂ

Într-un peisaj politic tot mai fragmentat, observăm cum figuri bine cunoscute din „sistem” își schimbă retorica, devenind peste noapte „suveraniști”. Printre aceștia se numără și Anca Alexandrescu, o prezență constantă în sfera politică și media, cu legături adânci în structurile PSD și în diverse guverne.

Cine este Anca Alexandrescu?

Anca Alexandrescu nu este o figură necunoscută. De-a lungul carierei sale, ea a ocupat numeroase funcții influente:

  • Consilier de stat și de comunicare în guvernele Victor Ponta, Adrian Năstase și Viorica Dăncilă.
  • Purtător de cuvânt al PDSR (predecesorul PSD) în anii ’90.
  • Consilier personal al liderilor PSD, inclusiv Liviu Dragnea.
  • Reprezentantă în consiliile de administrație ale unor companii importante, precum Romarm, Romaero și Fondul Român de Contragarantare, la propunerea unor figuri politice marcante.
  • Director de comunicare în cadrul KazMunayGas, firma kazahă care a beneficiat de sprijin guvernamental în timpul datoriilor preluate de la Rompetrol.

Legătura cu Călin Georgescu și noua retorică

În prezent, Anca Alexandrescu îl promovează intens pe Călin Georgescu, figura centrală a discursului suveranist. Întrebarea pe care mulți o pun este cum de o persoană cu un trecut atât de legat de „sistem” poate deveni peste noapte un simbol al luptei împotriva acestuia.

Criticii sugerează că această „schimbare de tabără” ridică semne de întrebare asupra autenticității mesajului suveranist pe care îl promovează acum. Totodată, alăturarea cu alte personaje controversate, precum Dian Popescu, fost informator al Securității, adâncește scepticismul public.

Întrebări pentru cei care cred în lupta suveranistă

În loc de concluzie, propunem trei întrebări care ar trebui să ghideze reflecția fiecăruia dintre noi:

  1. Este credibil ca o persoană cu legături adânci în sistem să devină brusc un susținător al naționalismului autentic?
  2. Pot liderii antisistem să fie promovați de oameni care au fost părți esențiale ale structurilor pe care le critică?
  3. Dacă ați deține aceste informații, ce poziție ați adopta în fața acestui paradox politic?

Decizia este a voastră

Românii au asistat de-a lungul timpului la diverse transformări spectaculoase ale personajelor politice. Însă rămâne de văzut dacă această nouă retorică va fi percepută ca un pas sincer sau doar o altă strategie politică de adaptare la noile tendințe.

Răspunsurile stau în mâinile voastre. Întotdeauna au stat.

Bogdan Vasile

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult