Transmitem de la urne: la Galaţi, alegătorii ar fi primit la prima oră buletine duble de vot (alegerile locale)

Galaţi -Redacția Știri de Dobrogea este prezentă din această dimineață lângă urnele de votare din Regiunea de Sud-Est pentru a vă ține la curent cu tot ce mișcă în domeniu. Un prim tur de manivelă prin județul Galați: 

După ce a apărut zvonul că în mai multe secţii de votare din municipiul şi judeţul Galaţi, alegătorii ar fi primit la prima oră buletine duble de vot pentru alegerile locale, Centrul de Comunicare Judeţean Galaţi confirmă un astfel de incident.

”Informaţia a fost verificată de o echipă operativă a I.P.J. Galaţi şi aceasta se confirmă, în sensul că incidentul a avut loc la nivelul unei secţii de votare din Municipiul Galaţi. În momentul în care o persoană şi-a exercitat dreptul la vot, a constatat că într-un buletin de vot se mai afla încă unul, care nu avea ştampila de control. După încheierea procesului de vot, la deschiderea urnelor, preşedintele secţiei de votare, împreună cu membrii biroului vor verifica dacă au existat situaţii similare”, informează Centrul de Comunicare Judeţean Galaţi.

Gălăţenii îşi aleg astăzi administraţia locală, dar şi reperezentanţii în Parlamentul European, iar după deschiderea secţiilor de votare, la ora 7.00, oamenii au și început să vină să-şi exercite dreptul de a alege. În jurul orei 9.00 secţiile de votare din municipiul Galaţi erau destul de animate de alegători şi asta se vede şi în procentele oficiale de prezenţă la vot. Astfel, la ora 11.00, votaseră 65.834 gălăţeni, adică un procent de 12,65%, spre deosebire de alegerile locale din 2020 când la ora 11.00, prezenţa a fost de doar 10,97%. Secţia la care s-au prezentat cei mai mulţi votanţi, la ora 11.00 este secţia de votare de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Gohor la care, la ora 11.00 votaseră deja 42% din alegători . Tot peste 40 % prezenţă la vot s-a înregistrat şi la secția de votare  din satul Vădeni, comuna Cavadineşti. Numărul de secţii de votare din judeţul Galaţi este 438 secţii, iar votanţi înscrişi pe liste permanente 523.303.

Este pentru prima oară în istoria scrutinelor din România când alegerile locale se desfășoară împreună cu cele europarlamentare. Tot un element de noutate este și faptul că exercitarea dreptului de vot se poate face duminică, 9 iunie 2024, în intervalul orar 7,00 – 22,00. Cu o oră în plus față de scrutinele de până acum! În plus față de alegerile locale precedente, în județul  Galați au fost organizate 438 de secții de votare, față de 436. Cele două secții noi sunt înființate în municipiul Tecuci și în comuna Oancea, după cum am aflat de la Andi Mihalache, directorul Direcției Județene  Galați a Autorității Electorale Permanente și reprezentantul acestei instituții în Biroul Electoral Județean, în cadrul căruia este și purtător de cuvânt. 

Mulți votanți s-au plans că s-au cheltuit atâția bani pentru campanii electorale, dar niște urne mai estetice nu s-au putut găsi. Resturi de ambalaje, cutii de carton rămase de la mașini de spălat sau frigidere sunt lipite și scrise cu o cariocă pe ele. Ei sugerau mai bines ă se pună un butoi de varză găurit drept urnă.

Vom continua să vă transmitem de la fața locului. Fiți pe fază. 

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult