Un australian care plutea în derivă pe mare a fost salvat de un comandant român de cursă lungă

Un gest eroic al unui comandant român de cursă lungă a dus la salvarea unui australian care plutea în derivă pe mare. Marius Manuel Rădulescu, comandantul navei port-container Hyundai Privilege, a fost decorat cu distincția “Curaj și profesionalism” pentru fapta sa remarcabilă.

Pe 20 septembrie, echipajul condus de Rădulescu naviga spre portul Brisbane când au observat o bărcuță în derivă cu o persoană la bord. Fără ezitare, echipajul s-a mobilizat și a intervenit imediat. Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, în jurul orei 16:40, în condiții meteo aparent favorabile, ofițerul de cart a sesizat o mică bărcuță galbenă, vulnerabilă, plutind în larg. La bordul acesteia se afla cetățeanul australian Harley McMahon, vizibil afectat de hipotermie și epuizare.

Echipajul navei Hyundai Privilege a executat manevre impecabile, apropiindu-se cu grijă de bărcuța în derivă. McMahon a fost ridicat la bord și a primit îngrijiri medicale de urgență, coordonate personal de comandantul Rădulescu. După recuperarea australianului, acesta a fost preluat de o șalupă a Poliției pe Apă și dus la mal, în timp ce nava românească și-a continuat cursul spre Brisbane.

Acțiunea promptă și profesionalismul echipajului au fost apreciate de VTS Sydney, Poliția pe Apă din New South Wales și Autoritatea Maritimă a Guvernului Australian, care au transmis recunoaștere și elogii pentru comandantul român și echipajul său.

Comandantul Marius Manuel Rădulescu, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din promoția 1996, este cunoscut pentru dedicarea sa față de profesia de navigator. Alături de echipajul său, el a demonstrat, încă o dată, curajul și sacrificiul pe care navigatorii români îl arată în misiunile lor. Pentru eroismul său, Sindicatul Liber al Navigatorilor și Inspectoratul ITF România i-au oferit distincția “Curaj și profesionalism”, un simbol al recunoștinței pentru devotamentul său față de viața pe mare.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult