Un gălăţean a câştigat Trofeul ESTE FILM Festival 2024

Regizorul gălăţean Bogdan Alecsandru a fost răsplătit cu cel mai important premiu al ESTE FILM Festival Sibiu 2024, pentru scurtmetrajul “Antrenamentul de noapte”, căruia îi semnează regia şi scenariul. Juriul ESTE FILM Festival 2024, format din Gabriela Suciu – producător, distribuitor de film și prodecan al Facultății de Film UNATC din București, Victor Morozov – critic de film la Dilema Veche, Scena9 și Films in Frame și Theodor Ioniță – regizor și scenarist, câștigător al Marelui Premiu în Competiția ESTE FILM Festival din 2023 a desemnat scurtmetrajul ”Antrenamentul de noapte”, în regia lui Bogdan Alecsandru, drept cel mai bun film al competiţiei de anul acesta. Premiul câştigat constă în suma de 2.500 de euro şi trofeul ESTE FILM 2024, realizat de Dan Albu. Bogdan Alecsandru este gălăţean, absolvent, în 2017, al Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri”, după care a studiat, la Bucureşti, regie de film şi televiziune la Universitatea Naţională de Artă Dramatică şi Cinematografică “I. L. Caragiale”, pe care a absolvit-o în 2021. 

Asociația ESTE FILM a fost fondată în 2016, cu scopul de a crește și educa un public cinefil, proiectele sale promovând filme europene de autor, premiate și apreciate la nivel internațional, care, de regulă, nu ajung niciodată în sălile de cinema din Sibiu. ESTE FILM este entuziasm și apetit pentru filme bune, este deschiderea de a căuta în film mai mult decât divertisment, este o întâlnire a cinefililor cu filmul european la Sibiu. Într-un context cultural în care oferta de film e mică față de cererea publicului, ESTE FILM nu numai că oferă film, dar îl oferă pe cel mai puțin comercial, greu accesibil – poate doar online sau cu ocazia diverselor caravane venite din alte orașe. Printre evenimentele organizate de Asociația ESTE FILM se numără: ESTE FILM Festival, ESTE Filmul de Miercuri, CINE M-A văzut la Habitus, Ghiozdanul cu filme.ESTE FILM Festival este un eveniment organizat de Asociația ESTE FILM sub forma unui festival de cinci zile, care aduce cinefili de toate vârstele mai aproape de cinematografia europeană. Festivalul constă în proiecții de film, sesiuni de Q&A, evenimente speciale, invitați, interviuri, masterclassuri.

Bravo!!!

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult