Un nou parc eolian în comuna Săcele: Investiție de 52 de milioane de euro

Constanța, 3 iulie 2024 – Un nou proiect de energie regenerabilă va prinde viață în comuna Săcele, județul Constanța, datorită poziționării avantajoase a zonei, recunoscută pentru regimul său de vânt favorabil. Societatea Eolenerg Project SRL, deținută de Res Terranet Holding SRL și Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o., a lansat procedura de achiziție de turbine eoliene și lucrări de instalații pentru construirea unei centrale electrice eoliene. Valoarea totală a proiectului se ridică la 260.483.475,77 lei fără TVA, echivalentul a 52.343.75,69 de euro fără TVA, finanțarea parțială provenind din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Detalii Proiect

Anunțul de achiziție lansat pe 1 iulie 2024 prevede realizarea unei Centrale Electrice Eoliene în Săcele, cu o capacitate instalată de 49,8 MW. Proiectul include construcția unei stații proprii 110/33 kV, un container de medie tensiune și o unitate de transformare de 63 MVA 110/33 kV, conectată prin patru linii electrice subterane de 33 kV. Energia produsă va fi evacuată printr-o linie electrică aeriană de 110 kV, care va conecta stația de la Săcele cu stația 110/20 kV Sitorman, pe o distanță de aproximativ 12 km.

Terenul destinat proiectului, situat în U.A.T. Săcele, are o suprafață de 100.000 de metri pătrați și este identificat cu numărul cadastral 109232. Investiția este estimată la 260.483.475,77 lei fără TVA.

Finanțare și Termenul de Depunere a Ofertei

Finanțarea proiectului este asigurată prin PNRR, Componenta C6 Energie, măsura de investiții I.1, care sprijină investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile eoliene și solare. Ofertele pentru achiziția de turbine eoliene și lucrări de instalații pot fi depuse până pe 31 iulie 2024.

Eolenerg Project SRL

În august 2023, Res Terranet Holding SRL și Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o. au preluat Eolenerg Project SRL, tranzacția fiind autorizată de Consiliul Concurenței. Res Terranet Holding SRL face parte din grupul Terravis, activ în dezvoltarea și gestionarea proiectelor de energie regenerabilă în România. Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o. face parte din grupul portughez GreenVolt, cunoscut pentru producția de energie regenerabilă din biomasă și proiecte solare fotovoltaice.

Capitalul social al Eolenerg Project SRL este împărțit în mod egal între Res Terranet Holding SRL și Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o., iar compania este administrată de Spyridon Martinis, cetățean austriac, și Ion Denisa Marina. Eolenerg Project SRL a fost înființată în 2019 și activează în domeniul energiei regenerabile.

În 2023, Eolenerg Project SRL a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, pierderi de 211.443 lei și datorii de 3.474.498 lei, având un singur angajat. Aceste date reflectă faza incipientă a proiectului și investițiile majore necesare pentru dezvoltarea sa.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult