Un șantier nou pe bd. Mamaia, Constanța. Noi restricții de trafic

Un nou șantier a fost deschis pe bulevardul Mamaia, Constanța, marcând continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere. După finalizarea sectoarelor cuprinse între strada I. G. Duca și strada Turda, precum și reabilitarea străzilor Soveja și Zorelelor și a sensului giratoriu de la Pescărie, lucrările s-au extins acum pe tronsonul dintre strada Ion Rațiu și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, precum și pe strada Turda și strada Bucovina.

Aceste lucrări au fost amânate anterior din cauza intervențiilor RAJA SA, care încă desfășoară operațiuni pe acest tronson. Reabilitarea include înlocuirea bordurilor, modernizarea suprafețelor pietonale cu pavele noi, și îmbunătățirea calității zonelor verzi. De asemenea, scuarul median va fi reconfigurat pentru a crea breșe de întoarcere pe ambele sensuri de mers.

Proiectul de modernizare vizează, în principal, creșterea accesibilității pietonale, extinderea zonelor destinate transportului public, îmbunătățirea siguranței în trafic pentru șoferi, pietoni și bicicliști, precum și reducerea poluării și a zgomotului prin măsuri moderne de reabilitare, inclusiv asfalt de tip MASF, care rezistă la trafic intens și greu.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează această zonă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil, pentru a nu împiedica lucrările. De asemenea, participanții la trafic sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație și semnalizarea rutieră și să manifeste o atenție sporită în zonele unde se desfășoară lucrări.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult