„Un semnal manifest al disoluţiei Statului de Drept în România” – prejudiciu de 60 milioane euro în dosarul lui Dan Voiculescu

26 mai 2024, București – Decizia Tribunalului București de vineri privind suspendarea recuperării prejudiciului în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu este descrisă de judecătoarea Camelia Bogdan ca un „semnal manifest al disoluţiei Statului de Drept în România”. Într-un interviu acordat Epoch Times, Bogdan, care a condus completul de la Curtea de Apel București ce l-a condamnat pe Voiculescu la zece ani de închisoare, și-a exprimat indignarea față de această hotărâre.

Suspendarea executării sentinței care prevedea recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro

Vineri, Tribunalul București a decis suspendarea executării sentinței care prevedea recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 pentru corupție legată de privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Decizia poate fi contestată de DNA.

Camelia Bogdan a criticat dur decizia, afirmând că România se confruntă cu o criză de kleptocrație. Ea a subliniat că hotărârea Tribunalului București subminează autoritatea unei decizii definitive și standardele de confiscare a produsului infracțiunii stabilite de ea în 2014, care au fost validate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Suspendarea executării unei decizii definitive în materia spălării banilor este un semnal manifest al disoluției Statului de Drept în România,” a declarat Bogdan, adăugând că banii furați de infractori aparțin societății române și că recuperarea acestora nu trebuie lăsată pe hârtie.

Decizia de vineri vine în contextul în care Tribunalul București a admis în principiu, în februarie, cererea de revizuire a condamnării din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de fostul șef AVAS, Jean Cătălin Sandu. Tribunalul a considerat că sunt întrunite condițiile de formă pentru a verifica cererea de revizuire pe fond. Dacă cererea de revizuire va fi admisă pe fond, decizia de condamnare ar putea fi anulată, iar procesul reluat.

Camelia Bogdan și controversele din jur

Camelia Bogdan, exclusă definitiv din magistratură în aprilie 2022 pentru nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, a rămas o voce critică în peisajul juridic românesc. Excluderea sa din magistratură a survenit după un raport al Inspecției Judiciare și a fost validată de un complet de cinci judecători de la Curtea Supremă.

Dacă decizia de revizuire a condamnării lui Dan Voiculescu va fi admisă, acesta ar putea cere despăgubiri pentru cei trei ani de închisoare executați din condamnarea de zece ani și restituirea sumelor confiscate de stat. Voiculescu a susținut în repetate rânduri că nu există niciun prejudiciu în dosarul său și că ar fi fost condamnat pe nedrept.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult