Vergil Chițac nu se grăbește să recepționeze lucrările de mobilitate urbană

Primarul Vergil Chițac a declarat în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL că nu se grăbește să recepționeze lucrările de mobilitate urbană care au fost realizate pe mai multe străzi și bulevarde din municipiul Constanța, folosind fonduri europene.

Lucrările de reabilitare au vizat îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, inclusiv între gara CFR și stațiunea Mamaia, în zona bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei și în zona centrală a municipiului.

Obiectivul acestor proiecte a fost îmbunătățirea mobilității urbane, încurajând utilizarea modurilor de transport prietenoase cu mediul și adaptându-se la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă. De asemenea, s-a dorit creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale.

Termenul de finalizare a acestor proiecte era 31 decembrie 2023, dar, potrivit Ordonanței 36 din 17 mai 2023, s-a procedat la etapizarea lor.

Cu toate acestea, procedurile de recepție a lucrărilor nu au început încă. Primarul Chițac a fost întrebat dacă va face recepția până la data alegerilor și a menționat că nu se grăbește, fără a oferi alte detalii în acest sens.

De asemenea, Chițac a menționat că există încercări de modificare a proiectului „Acces și mobilitate urbană în zona centrală a municipiului Constanța”, dar că aceste modificări sunt complicate și că Asociația Dezvoltare Regională de la Brăila ar putea să nu își dea acordul pentru ele. Totodată, a indicat că Bulevardul Ferdinand va rămâne cu sens unic de la gară spre centrul orașului.

Aceste informații au fost făcute publice și sunt de interes pentru comunitatea locală

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult