Video A fost suspendată autorizația de construire la blocul din Palazu, dar lucrările continuă.

30 mai 2024, Palazu Mare Autorizația de construire a blocului problematic din Palazu Mare a fost suspendată în instanță, dar lucrările continuă, spre disperarea locuitorilor din zonă. Joi, 30 mai, la trei zile după suspendarea actului administrativ, șantierul blocului este în plin haos și gălăgie, iar muncitorii continuă să lucreze intens la temelia clădirii, desi au fost cauzate alunecări de teren.

Jurnalisti urmăresc îndeaproape situația creată de construirea unui bloc pe strada Ionel Teodoreanu numărul 32 din Palazu Mare. Construcția, situată printre case, a cauzat alunecări de teren datorită săpăturilor pentru fundație. Vecinii, afectați de aceste probleme, au acționat în instanță, cerând anularea autorizației de construire emise la sfârșitul anului 2022 și suspendarea actului. Pe 27 mai 2024, Tribunalul Constanța a decis suspendarea autorizației.

Hotărârea instanței ignorată

Cu toate acestea, la doar trei zile de la decizia Tribunalului, muncitorii continuă să lucreze intens la temelia blocului de trei etaje. Beneficiarul investiției, firma Rent Mob.Ro SRL, pare să ignore flagrant hotărârea instanței.

Locuitorii au filmat activitatea de pe șantier și au raportat autorităților faptul că lucrările continuă în ciuda deciziei instanței. „Am primit filmări care arată că, după suspendarea autorizației de construire, lucrările nu au fost oprite, ceea ce poate constitui o faptă penală. O să mă duc acolo să vedem despre ce este vorba. Este clar că toată lumea știe despre decizia instanței. Este executorie și trebuie aplicată de îndată,” a declarat un reprezentant al autorităților.

Consecințele nerespectării deciziei

Decizia instanței, care este executorie, trebuie respectată imediat. Firma Rent Mob.Ro SRL riscă sancțiuni severe pentru nerespectarea hotărârii, inclusiv acțiuni penale. În timp ce partea adversă are dreptul de a face recurs, lucrările trebuie oprite până la o nouă decizie judecătorească.

Nerespectarea deciziilor instanței nu doar că pune în pericol stabilitatea zonei și siguranța locuitorilor, dar și subminează autoritatea juridică. Autoritățile locale sunt așteptate să ia măsuri urgente pentru a asigura respectarea legii și protejarea intereselor comunității din Palazu Mare.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult