Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

 Acuzat în 2017 că a agresat sexual și a violat ani în șir minori, fostul episcop de Huși Corneliu Onilă a fost în sfârșit condamnat la închisoare, cu executare. Judecătorii Tribunalului Galați l-au condamnat pe homosexualul Onilă la 8 ani de închisoare pentru viol. Fostul arhimandrit Sebastian Jitaru, șantajistul homosexual, a primit și el o condamnare, de 15 ani. Cornel Onilă, cu numele bisericesc Corneliu Bârlădeanu, nu a fost caterisit sau amenințat public de Sfântul Sinod, precum alți ierarhi, pentru pretinse fapte de „indisciplină”, în ciuda tuturor dovezilor existente – filmate și vizionate de Vasile Bănescu – privind abuzurile lui homosexuale asupra unor elevi seminariști. Se pare că Onilă viola foarte disciplinat din moment ce Sinodul a hotărât că poate să-și păstreze și salariul și privilegiile de episcop, inclusiv să fie servit ca atare de maicile de la Văratec în impozanta casă în care se retrăgea vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania. Din câte se spune, la auzul unor mici vociferări în Sinod, Onilă s-a ridicat și a înfruntat mai mulți înalți ierarhi strigându-le pe rând, în față: „Tu vorbești?”. Nu știm ce-o fi vrut să spună. Cu toate acestea, afirmațiile sale nu concordă cu drepturile de care se bucură un episcop. Dacă ar fi primit „doar un sfert” din suma amintită atunci ar fi avut statutul de simplu preot și nu acela de episcop „în retragere”. Potrivit Legii Cultelor, Episcopul și episcopul vicar au un salariu de 19.552 de lei brut (echivalentul vicepreședinților comisiilor Senatului și Camerei Deputaților). Sperăm că măcar acest mărunțiș adunat în cei șapte ani de „retragere” și „penitență” va fi donat victimelor abuzurilor sale homosexuale. Abuzuri nesancționate nici până acum de Sfântul Sinod.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult