ANAF trimite notificări contribuabililor care nu au utilizat sistemul RO e-Factura.

ANAF a început să trimită notificări contribuabililor care nu au utilizat sistemul RO e-Factura, iar aceste informații sunt postate și pe rețelele de socializare. În unele situații, este vorba despre firme care au încărcat facturile cu întârziere, fiind deja penalizate în conformitate cu indexul aferent.

Astfel, în aceste cazuri, notificarea ar trebui tratată ca o informare suplimentară.

“Urmare a analizei efectuate la nivelul instituției noastre, pe baza datelor aferente lunii ianuarie 2024, s-a constatat că nu ați raportat în Sistemul Național de Facturare Electronică – RO e-Factura”

Documentul oferă detalii despre termenele de transmitere a facturilor, menționând că până la 31 martie nu se aplică amenzi. Cu toate acestea, există discuții în cadrul Ministerului Finanțelor referitoare la posibila prelungire a termenului până la 31 mai. Totuși, nu există încă un act normativ adoptat și publicat în Monitorul Oficial în acest sens.

Din 1 aprilie 2024, ANAF va începe să aplice sancțiuni pentru netransmiterea facturilor conform sistemului RO e-Factura. Contribuabilii care nu respectă această obligație vor fi sancționați în funcție de categoria lor:

  • Pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, amenda poate varia între 5.000 lei și 10.000 lei.
  • Pentru persoanele juridice mici și mijlocii, amenda poate fi între 2.500 lei și 5.000 lei.
  • Pentru ceilalți contribuabili, adică cei mai mici decât cei mijlocii, amenda poate varia între 1.000 lei și 2.500 lei.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult