Compania Green Entrans își manifestă interesul de a investi în energia eoliană offshore în Marea Neagră.

În urma adoptării recente a Legii privind energia eoliană offshore din România, compania Green Entrans își manifestă interesul de a investi în acest domeniu nou de activitate în Marea Neagră.

Reprezentanții companiei norvegiene Green Entrans, sub conducerea lui Jorn Haugvaldstad, președinte, și a lui Odd B. Skjærseth, partener, au avut o întâlnire cu Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, în ziua de marți. Aceștia au fost însoțiți de domnul Laurențiu-Adrian Lazar, Consul Onorific al Regatului Norvegiei la Constanța.

Scopul întâlnirii a fost de a discuta perspectivele și opțiunile legate de investițiile în parcurile eoliene marine în zona Mării Negre. Reprezentanții Green Entrans au prezentat compania, proiectele din portofoliu și avantajele pe care le oferă.

Viceprimarul Ionuț Rusu a subliniat importanța atragerii investițiilor străine la Constanța și deschiderea totală a municipalității față de orice companie serioasă interesată să investească în zonă. Acesta a evidențiat potențialul investițiilor străine de a contribui la dezvoltarea orașului și la creșterea nivelului de trai al locuitorilor, prin crearea de locuri de muncă bine plătite în domeniul energiei regenerabile, precum cele obținute din parcurile eoliene offshore din Marea Neagră.

“Constanța este centrul unei regiuni în creștere, care poate beneficia de investiții interne și externe fără precedent. Sperăm că orașul nostru va deveni un furnizor de securitate și un centru energetic, tehnologic și inovator la Marea Neagră. Legea offshore tocmai a fost aprobată și sperăm ca aceasta să producă efecte în curând. Deși nu avem putere de decizie în reglementarea acestui domeniu, vom sprijini, în limita competențelor noastre, atragerea de investitori pentru producerea de energie verde în largul Mării Negre. Așadar, vă încurajăm să veniți la Constanța, pentru că orașul oferă oportunități uriașe de investiții”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult