Visul lui Burduja prinde viață: București, legat de Dunăre printr-un canal navigabil


Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a adus în atenția publicului sâmbătă un proiect amplu, Canalul București – Dunăre, despre care afirmă că ar putea aduce un suflu nou de dezvoltare pentru București, legând capitala de Dunăre și implicit de Marea Neagră.

Burduja a subliniat că acest proiect reprezintă o oportunitate esențială pentru dezvoltarea orașului, atragerea de investiții și consolidarea legăturilor economice. A menționat că Administrația Canalelor Navigabile a confirmat că studiul de fezabilitate va fi gata în două luni, iar Primăria Capitalei este interesată să se implice.

Canalul București – Dunăre, conform lui Burduja, este un proiect vechi, cu origini care datează încă de pe vremea lui Cuza Vodă. Ministrul crede că acest canal va reprezenta o adevărată revoluție pentru București, oferindu-i posibilitatea să devină un port la Dunăre. Transportul pe apă, a subliniat el, este cea mai ieftină formă de transport, deschizând noi oportunități și pentru turism, cum ar fi croazierele până în Deltă sau la Budapesta și Viena.

De asemenea, Burduja a menționat că proiectul poate atrage fonduri europene și investitori privați, fiind o oportunitate pe care Bucureștiul nu ar trebui să o rateze. Mai mult, a subliniat că realizarea acestui canal ar fi un pas important pentru echilibrarea dezvoltării între nord și sud, oferind sudului orașului mai multe locuri de muncă și oportunități de creștere economică.

Sebastian Burduja, în calitate de ministrul Energiei, este un promotor al acestui proiect și crede că finalizarea lui ar putea aduce beneficii semnificative pentru București în următorii ani.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult