Festival de film japonez la Universitatea Ovidius din Constanța

Festivalul_Filmului_Japonez_A3-A1_v02

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation și Asociația Sakuranbo, organizează pe 16 și 17 noiembrie 2024, Festivalul de Film Japonez – un eveniment unic, în premieră la Constanța, ce va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar (Corp A, Aleea Universității, nr.1). Festivalul oferă studenților, cadrelor didactice și publicului larg ocazia de a explora cultura japoneză prin intermediul unor filme de renume.

Programul Festivalului

În cadrul acestui festival vor fi prezentate patru filme reprezentative pentru cinematografia japoneză, fiecare aparținând unui gen distinct, aducând în prim-plan sensibilitatea, complexitatea și autenticitatea poveștilor japoneze. Iată programul complet:

Sâmbătă, 16 noiembrie

  • Ora 14:30Okko’s Inn (2018, 94 minute) – Regie: Kitarô Kôsaka
    Animație sensibilă, potrivită pentru întreaga familie. După ce își pierde părinții într-un accident, tânăra Okko descoperă că poate vedea fantome prietenoase, care o ajută să se pregătească pentru rolul de proprietară a unui han tradițional japonez.
  • Ora 16:30Drowning Love (2016, 111 minute) – Regie: Yûki Yamato
    Dramă romantică despre iubire și conflict în Japonia contemporană. Povestea urmărește viața lui Natsume, un model din Tokyo, și relația tumultuoasă cu Koh, moștenitorul unei familii de preoți șintoiști.

Duminică, 17 noiembrie

  • Ora 14:00First Gentleman (2021, 121 minute) – Regie: Hayato Kawai
    Comedie captivantă despre provocările unui prim-domn neobișnuit. Filmul explorează experiența unui zoolog care descoperă că soția sa a devenit prim-ministru la întoarcerea dintr-o călătorie de cercetare.
  • Ora 16:30Oshin (2013, 110 minute) – Regie: Shin Togashi
    Dramă clasică despre rezistența umană. Inspirată din viața unei fete dintr-o familie săracă, „Oshin” aduce în prim-plan curajul și determinarea în fața greutăților din Japonia rurală.

Intrare Liberă și Subtitrări în Limba Engleză

Proiecțiile vor avea subtitrare în limba engleză, iar accesul este gratuit pentru toți cei interesați de cultura japoneză. Evenimentul oferă o oportunitate deosebită de a explora teme culturale și sociale din Japonia printr-o selecție de filme atent aleasă.

Pentru informații suplimentare, contactați Ambasada Japoniei la numerele de telefon 021.319.18.90/91.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult