Podul suspendat peste Dunăre, din nou în reparații la Brăila

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, inaugurat anul trecut și considerat cel mai mare pod suspendat construit în România și al treilea ca dimensiune din Europa, continuă să întâmpine probleme serioase de infrastructură. După mai multe reparații și intervenții în ultimul an, podul este din nou în reparații, iar acum a apărut o defecțiune și pe banda pe care se putea circula. Trecerea peste pod devine astfel tot mai dificilă pentru șoferi.

Probleme Tehnice și Construcție Deficitară

De la inaugurarea sa, podul a fost afectat de numeroase probleme tehnice. Un șofer a raportat că multe șuruburi nu sunt strânse corespunzător, iar porțiunea de acces de pe malul din Brăila s-a tasat, ceea ce a determinat constructorul să intervină pentru a lua măsuri. Asfaltul de pe pod a trebuit să fie reparat de nenumărate ori, dar problemele persistă, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor de construcție.

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a criticat aspru soluțiile tehnice implementate pentru construcția podului, în special cele legate de asfalt. „Mi-e clar mie, ca nespecialist în drumuri, că soluția tehnică din proiect, implementată de cei de la acea companie, nu e una bună, pentru că de vreo trei ori s-a dat jos asfaltul, s-a aplicat aceeași soluție și există în continuare aceleași probleme. Deci e clar că e o soluție tehnică proastă,” a declarat Grindeanu recent.

Podul Nu a Fost Încă Predat Autorităților Române

Din cauza problemelor frecvente și a calității îndoielnice a lucrărilor, podul peste Dunăre de la Brăila nu a fost încă luat în administrare de către autoritățile române. Mai mult, nu a fost dat în circulație nici drumul de legătură de pe malul din Tulcea, ceea ce complică și mai mult utilizarea acestui pod ca alternativă pentru traversarea Dunării.

Importanța Podului și Necesitatea de Intervenții Urgente

Podul suspendat de la Brăila are o lungime de doi kilometri și reprezintă o infrastructură vitală pentru transportul între cele două maluri ale Dunării. Cu toate acestea, în contextul problemelor tehnice continue și al reparațiilor repetate, utilizarea sa devine o provocare. Situația necesită intervenții urgente și soluții durabile pentru a garanta siguranța și fiabilitatea podului în anii următori.

Este esențial ca autoritățile și constructorii implicați să colaboreze pentru a remedia deficiențele de construcție și pentru a asigura un standard înalt de calitate pentru una dintre cele mai importante structuri de infrastructură din România.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult