Constanța lui Chițac: Același proiectant a fost plătit de cel puțin 3 orașe pentru un unic proiect identic!

Constanța, 1 iunie 2024 — Într-o situație aparent desprinsă dintr-un scenariu absurd, același proiect de dezvoltare urbană a fost implementat în cel puțin trei orașe diferite din România: Constanța, Buzău și Călărași. Același proiectant a fost plătit de fiecare dintre aceste municipii pentru un proiect identic prezentat ca proiect unic. Surprinzător, în Călărași, proiectul a avut rezultate mai bune, ceea ce ridică întrebări cu privire la eficiența implementării și gestionării fondurilor în celelalte orașe.

Același proiectant a fost plătit de cel puțin 3 orașe pentru un unic proiect identic. Oare ce părere va avea Bruxelles-ul?

Se pare că municipiile Constanța, Buzău și Călărași au căzut pradă unei practici îndoielnice, în care un singur proiect a fost vândut de mai multe ori. În loc să adapteze planurile la specificul fiecărui oraș, proiectantul a furnizat aceeași soluție urbanistică, ridicând semne de întrebare cu privire la profesionalismul și integritatea acestuia. Faptul că la Călărași proiectul a fost implementat cu succes mai mare decât în Constanța sau Buzău indică posibile diferențe în managementul local sau chiar în alocarea resurselor.

Politicieni și Media: Corupție si luptă pentru putere

În acest context, politicienii locali din echipa castigatoare și mass-media sunt implicați într-un război de cuvinte și acțiuni.

Stelian Ion dedică articole denigratoare false în publicația “Ordinea”, în timp ce Vergil Chițac dedică articole denigratoare false pe “Replica” și pe televiziunea lor online, încercând să convingă publicul că actuala conducere nu poate fi schimbată.

Mesaj pentru Chițac

În mijlocul acestei bătălii politice, unul dintre candidați sugerează ironic ca Vergil Chițac să se relaxeze și să se ocupe de lucruri mai importante, având în vedere că toată lumea pare să tragă în el. “Zici că sunt unicul candidat! Toată lumea trage în mine! Pe loc repaus, doar ați decis că nu am nicio șansă, ocupați-vă de cei cu șanse!”

Concluzie

Situația descrisă pune în lumină probleme serioase de transparență și integritate în gestionarea proiectelor de dezvoltare urbană din România. Faptul că același proiect a fost plătit de mai multe ori și că a avut rezultate diferite în funcție de oraș ridică întrebări cu privire la eficiența și corectitudinea autorităților locale.

În același timp, războaiele politice și atacurile mediatice nu fac decât să distragă atenția de la problemele reale cu care se confruntă comunitățile. Este esențial ca cetățenii să fie informați corect și să aibă acces la o guvernare transparentă și responsabilă.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult