Festivalul Sunwaves 2024, 3.000 de participanți în prima zi și 2.000 în cea de-a doua zi

Festivalul Sunwaves, unul dintre evenimentele de muzică electronică cele mai așteptate din România, a reunit în acest an un număr mai mic de participanți în comparație cu edițiile anterioare. Conform datelor furnizate de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, numărul total de participanți în cele două zile ale festivalului a fost de aproximativ 5.000 de persoane, cu 3.000 de participanți în prima zi și 2.000 în cea de-a doua.

În ciuda numărului redus de participanți, autoritățile au menționat că nu au fost înregistrate incidente grave în timpul desfășurării festivalului. Eforturile de prevenire și combatere a consumului ilicit de droguri au dus la identificarea și oprira din a participa la eveniment a 18 persoane care dețineau substanțe interzise.

Pentru asigurarea unui mediu sigur și ordonat, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat verificări și controale specifice, inclusiv prin utilizarea aplicației eDAC, iar rezultatele au inclus amprentarea și fotografierea a 3 persoane și verificarea a 7 societăți comerciale.

Jandarmii au subliniat că măsurile proactive și dispozitivul preventiv au fost esențiale în menținerea ordinii publice și gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Ei au lucrat împreună cu alte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Poliția, IGI și BCCO, pentru a asigura respectarea regulilor de comportament și siguranța accesului participanților.

În plus, specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități de prevenire și consiliere, informând 312 persoane despre efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise și modalitățile prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Festivalul Sunwaves a avut loc în Mamaia nord și, cu toate că numărul participanților a fost mai mic decât în anii precedenți, eforturile autorităților și ale agențiilor implicate au contribuit la desfășurarea evenimentului fără incidente majore și la promovarea unei atmosfere sigure și responsabile.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult