AMPLĂ ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI GALATI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

În zilele de 12, 13, respectiv 14 aprilie 2024, pe raza de competență teritorială a Poliției Municipiului Galați, atât în mediul urban, cât și rural, s-a desfășurat o acțiune cu efective mărite din cadrul Biroului Rutier, a Secțiilor de poliție urbane 1-5 și a Secțiilor de poliție rurale 1-3, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a unor substanțe psihoactive, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

La această acțiune au participat 171 de polițiști, iar în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 742 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier și 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale la Legea 61/1991 republicată. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 196420 de lei. Au fost organizate filtre rutiere atât în municipiul Galați, cât și în mediul rural, în localitățile și pe arterele rutiere aflate în zona de competență teritorială a Poliției Municipiului Galați, fiind controlate 1133 de autovehicule, 1189 de persoane și fiind efectuate 443 de testări cu aparatele etilotest și 14 testări pentru consumul de substanțe psihoactive.

Au fost reținute 43 de permise de conducere și au fost  retrase 23 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri la prevederile Ordonanței de urgență 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. 

De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere, o mare parte dintre acestea fiind exemplificate în continuare: În cadrul acestei acțiuni polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au depistat șapte bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau fără a deține permis de conducere.

Primul dintre aceștia, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Umbrărești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești pe raza localității de domiciliu în timp ce conducea un tractor agricol, la data de 12 aprilie, în jurul orei 19:54. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea, de 30 de ani, din sat Șivița, comuna Vânători, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați pe strada Revoluției, din satul Costi, la data de 13 aprilie, în jurul orei 18:50. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al treilea bărbat, din comuna Banca, județul Vaslui, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan pe strada Petre Ispirescu, din satul Cișmele, județul Galați, la data de 13 aprilie, în jurul orei 19:10. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al patrulea bărbat, de 35 de ani, din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați pe bulevardul Brăilei, din municipiul Galați, la data menționată anterior, în jurul orei 20:00. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, însă în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana figurează cu permisul de conducere reținut.

Cel de-al cincilea bărbat, de 56 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan pe strada Petre Ispirescu, din satul Cișmele, județul Galați, la data de 13 aprilie, în jurul orei 19:10. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A șasea persoană, un bărbat cu vârsta de 41 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați pe strada Revoluției, din satul Costi, județul Galați, la data de 14 aprilie, în jurul orei 18:40. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ultima persoană, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Șendreni, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați pe strada Morii, din localitatea de domiciliu, la data de 14 aprilie, în jurul orei 20:30. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cazurile în care au fost indicate valori pozitive la consumul de alcool persoanele au fost conduse la unități spitalicești, pentru recoltarea de mostre biologice și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar pentru cei care au fost depistați la volan fără a avea acest drept, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere

                                                             ***

Un alt bărbat cu vârsta de 32, ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca pe strada Lacurilor, din satul Blânzi, județul Galați, în noaptea de 13/14 aprilie, în jurul orei 00:50, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Din verificări s-a stabilit că autovehiculul îi fusese încredințat pentru a-l conduce de o cunoștință a acestuia, un bărbat/

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult