A fost deschis sezonul turistic pe malul Lacului Iacobdeal Tulcea. Oferta turistică include plimbări cu bicicleta electrică sau cu barca, drumeții în Munții Măcinului

Sezonul turistic a fost inaugurat recent pe malul Lacului Iacobdeal din nordul județului Tulcea, oferind o gamă variată de activități pentru turiști. În cadrul mini-vacanței de 1 Mai și de Paște, oferta turistică cuprinde plimbări cu bicicleta electrică sau cu barca, drumeții în Munții Măcinului, călărie și oportunitatea de a participa la tradiții și obiceiuri ale minorităților din zonă.

Zona a fost modernizată cu fonduri europene, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Munții Măcinului – Dunărea Veche, avându-l pe Ana Maria Cazacu în calitate de manager. GAL-ul a fost înființat acum aproape șapte ani cu scopul de a dezvolta 16 comune din imediata apropiere a Parcului Național Munții Măcinului. În aceste comunități, satele sunt caracterizate de o populație îmbătrânită și de o economie predominant agricolă, cu toate că zona dispune de un potențial turistic considerabil, datorită peisajelor spectaculoase și vecinătății cu o zonă protejată.

Cu resurse financiare relativ limitate, GAL-ul a reușit să dezvolte infrastructura turistică în zonă. Astfel, au fost create 50 de locuri de cazare, 4 structuri de agrement, inclusiv campingul Iacobdeal, și 2 puncte gastronomice locale. Ana Maria Cazacu, managerul GAL Munții Măcinului – Dunărea Veche, a subliniat într-un interviu acordat lui Adrian Băncilă că aceste inițiative au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării turismului în regiune.

Deschiderea sezonului turistic pe malul Lacului Iacobdeal reprezintă un pas important în diversificarea ofertei turistice din nordul județului Tulcea și în promovarea potențialului turistic al acestei regiuni.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult