Un incendiu a afectat o gospodărie din Măcin, Tulcea

Pompierii din județul Tulcea au avut o intervenție dificilă în lupta împotriva unui incendiu care a afectat o gospodărie din orașul Măcin, iar rezultatul a fost cu atât mai îmbucurător cu cât nu s-au înregistrat victime, iar doi cățeluși au fost salvați.

Alerta a fost dată luni, prin apel la numărul unic de urgență 112, iar echipajele de pompieri au intervenit prompt. La sosirea lor, incendiul se manifesta deja la o anexă gospodărească de aproximativ 20 de metri pătrați și la acoperișul locuinței, cu flacără deschisă, fiind amplificat de vântul puternic care favoriza extinderea acestuia.

Cu toate acestea, pompierii din Măcin au reușit să localizeze și să reducă riscul de propagare a incendiului în scurt timp, înainte ca acesta să se răspândească și mai mult. Ulterior, au lichidat complet focul, salvând astfel restul proprietății.

Intervenția a fost dificilă, mai ales din cauza celor trei butelii găsite în anexa gospodărească, din care două au explodat în timpul operațiunii de stingere. Din fericire, nu au existat victime, ceea ce reprezintă o veste îmbucurătoare într-o situație atât de periculoasă.

Însă, reușita cea mai importantă a fost salvarea a doi cățeluși care se aflau în interiorul locuinței. Aceștia au fost găsiți în timpul operațiunii de recunoaștere și stingere a incendiului și au fost extrasi în siguranță. Cățelușii nu au suferit nicio vătămare și au fost predați proprietarilor lor, ceea ce a adus o notă de optimism în mijlocul tragediei.

Potrivit ISU Tulcea, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, ceea ce subliniază importanța verificării și întreținerii periodice a instalațiilor electrice pentru prevenirea unor astfel de incidente. Este un avertisment pentru toți să acorde atenție siguranței în gospodării pentru a evita astfel de situații nefericite.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult