„Legea păcănelelor”, adoptată definitiv în Parlament: Fără aparate de jocuri în orașele mici și în rural! Deputatul Focșa: „… Am cunoscut la Constanța un caz în 2008, după ce a cheltuit la păcănele, la cazino în Constanța și-a tras un glonte în cap după ce și-a vândut casa. Domnilor de la PSD și domnilor de la PNL, nu mai fiți ipocriți,”

Proiectul de lege prin care se interzic jocurile de noroc în localităţile care au sub 15.000 de locuitori a fost adoptat marți în Camera Deputaților. Camera Deputaților a dezbătut marți, în regim de urgenţă, prima lege de reglementare a industriei păcănelelor, trecută mai întâi prin comisiile de specialitate. În peste 90% din localităţile din România vor dispărea păcănelele și jocurile de noroc, după aplicarea legii. Legea jocurilor de noroc nu va mai permite funcționarea păcănelelor în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, și va mări amenzile substanţial. Interdicția se va aplica în 10 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Proiectul de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat de Camera Deputaţilor, marţi, în calitate de for decizional, cu 243 de voturi pentru şi 4 abţineri.

Premierul Marcel Ciolacu susține că „zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat”.

Cu toate acestea, deputatul de Constanța Dumitru Viorel Focșa aduce argumente că nu se vrea cu adevărat desființarea jocurilor de noroc și a caselor de pariuri, păcănelelor, iar soluția ar fi scoaterea acestora definitiv în afara tuturor localităților.

„Statele Unite, partener strategic pe care noi îl avem, au păcănelele, casele de pariuri, cazinourile la 40 – 50 de km distanță de marile localități. Eu nu înțeleg ce i atât de complicat, că până la urmă nu e vorba de politică, de culoarea politică, e vorba de siguranța tineretului nostru și sunt și oameni adulți… Am cunoscut la Constanța un caz în 2008, după ce a cheltuit la păcănele, la cazino în Constanța și-a tras un glonte în cap după ce și-a vândut casa. Domnilor de la PSD și domnilor de la PNL, nu mai fiți ipocriți, până la urmă, o propunere nu contează de unde vine, dacă e bună trebuie să o votăm și cu asta punct”, a precizat deputatul Focșa, într-o intervenție de la tribuna Parlamentului.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult