Donald Trump si razboiul din Ucraina: Ucraina să cedeze Crimeea și regiunea de graniță Donbas Rusiei în schimbul unei posibile încetări a ostilităților.

US President Donald Trump holds up a Bible outside of St John's Episcopal church across Lafayette Park in Washington, DC on June 1, 2020. - US President Donald Trump was due to make a televised address to the nation on Monday after days of anti-racism protests against police brutality that have erupted into violence. The White House announced that the president would make remarks imminently after he has been criticized for not publicly addressing in the crisis in recent days. (Photo by Brendan Smialowski / AFP) (Photo by BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

Donald Trump a avertizat la un miting din Ohio că alegerile prezidențiale din noiembrie vor fi “cea mai importantă dată” din istoria SUA și a sugerat că, dacă nu este ales, ar putea avea loc o “baie de sânge”. Aceste comentarii au fost făcute în mijlocul criticilor sale la adresa președintelui Joe Biden și a politicii sale.

Trump a făcut afirmații provocatoare, sugerând că dacă nu este reales, ar putea urma o perioadă de tulburări violente în țară. Cu toate acestea, nu a fost clar exact la ce se referea când a făcut această afirmație. Comentariile sale au fost amplificate pe rețelele de socializare și au stârnit reacții din partea adversarilor politici.


Propunerea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina implică presiuni asupra Ucrainei pentru a ceda teritoriu către Rusia. Potrivit unor surse anonime, Trump ar fi sugerat ca Ucraina să cedeze Crimeea și regiunea de graniță Donbas Rusiei în schimbul unei posibile încetări a ostilităților.

Această abordare ar marca o inversare dramatică a politicii președintelui Biden, care a susținut reducerea agresiunii ruse și a acordat sprijin militar Ucrainei. Trump a făcut aceste remarci în discuții private și a susținut că atât Rusia, cât și Ucraina ar dori să găsească o soluție pentru conflict.

Ideea lui Trump de a accepta controlul rusesc asupra unor părți ale Ucrainei a generat critici din partea experților în politică externă și a suscitat îngrijorare cu privire la consecințele pe termen lung ale unui astfel de acord. Acceptarea acestui aranjament ar extinde influența lui Putin și ar putea afecta stabilitatea regională.

Senatorul Lindsey Graham, un critic al lui Trump, a respins această propunere și a subliniat că Rusia ar trebui să plătească un preț pentru acțiunile sale. În același timp, liderii ucraineni au declarat că nu vor accepta cedarea niciunui teritoriu.

Această propunere a generat dezbateri aprinse cu privire la modul în care Statele Unite ar trebui să abordeze conflictul din Ucraina și la rolul pe care Trump îl va juca în politica externă în viitorul apropiat.

În replică, Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la retorica lui Trump și la amenințările potențiale de violență politică. El a subliniat importanța păstrării democrației și a avertizat împotriva încercărilor de subminare a rezultatelor electorale și de încurajare a violenței.

Mitingul lui Trump a avut loc în contextul în care acesta și Biden și-au asigurat nominalizările pentru cursa prezidențială din 2024. Trump a folosit această oportunitate pentru a-și promova campania și pentru a critica politica lui Biden, în special în ceea ce privește imigrația și securitatea la frontieră.

De asemenea, a făcut apel la minoritățile care au votat tradițional pentru democrați, sugerând că politica lui Biden le va afecta în mod negativ. Trump a subliniat importanța statului Ohio, văzut ca un stat de luptă, și a evidențiat sprijinul primit de la acesta în trecut.

Aceste declarații au fost făcute în contextul în care Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Trump, a anunțat că nu-l va susține pentru un al doilea mandat de la Casa Albă. Această decizie a adăugat complexitate și mai mult campaniei electorale din SUA.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult