Europa se confruntă cu un deficit de praf de pușcă. Dependența industriei europene de apărare de pulpa de bumbac chineză îngreunează extinderea producției de muniție

Europa se confruntă cu un deficit de praf de pușcă, esențial pentru fabricarea încărcăturilor de propulsie folosite în aruncarea obuzelor de artilerie pe distanțe mari, ceea ce a afectat campania militară a Ucrainei. Lipsa acestui material crucial a pus o presiune suplimentară asupra furnizorilor europeni de muniție.

Dependența industriei europene de apărare de pulpa de bumbac chineză îngreunează extinderea producției de muniție, scrie Financial Times. Contractorii europeni de apărare avertizează că lipsa nitrocelulozei, utilizată pentru a fabrica explozibili și praf de pușcă, împiedică creșterea producției necesare pentru a reumple stocurile epuizate și pentru a sprijini forțele armate ale Ucrainei în fața agresiunii ruse.

Europa se confruntă cu o penurie semnificativă de nitroceluloză, care este esențială pentru producerea muniției. Acest lucru afectează capacitatea de extindere a producției de muniție în Europa. Companiile europene de apărare, inclusiv Saab din Suedia și Rheinmetall din Germania, atrag atenția asupra dependenței regionale de importurile de pastă de bumbac din China, care reprezintă o parte semnificativă din comerțul global cu acest material.

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a subliniat că Europa importă peste 70% din fibra de bumbac din China și a exprimat preocupare cu privire la riscul ca China să restricționeze exporturile din motive geopolitice. Acest lucru îi determină pe producători să cumpere cât mai mult posibil pentru a-și constitui stocurile.

Lipsa de nitroceluloză afectează nu doar industria de apărare, ci și alte sectoare. UE are în plan să crească producția de obuze de 155 mm la 1,4 milioane pe an, dar penuria de materiale necesare pune probleme serioase în calea acestui obiectiv. Președintele francez Emmanuel Macron și alți lideri europeni au discutat despre această problemă în cadrul unei întâlniri a aliaților Ucrainei din martie.

Pe lângă deficitul de praf de pușcă, China a oprit și livrările de bumbac, necesar pentru producerea pulberii, ceea ce a determinat Uniunea Europeană să caute alternative pentru a suplimenta lipsa materiilor prime. Această situație pune sub semnul întrebării capacitatea Europei de a furniza muniție suficientă pentru sprijinirea Ucrainei în fața agresiunii ruse, scrie SouthChinaMorningPost

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult