Regele Charles a făcut o apariție publică importantă la slujba anuală de Duminica Paștelui de la Castelul Windsor

Regele Charles III a făcut o apariție publică importantă la slujba anuală de Duminica Paștelui de la Castelul Windsor, marcând prima sa ieșire publică de la diagnosticul său de cancer, scrie Guardian.com

La vârsta de 75 de ani, regele a zâmbit și a salutat mulțimea cu mâna în timp ce s-a alăturat Reginei Camilla la slujba de Paște Mattins desfășurată în Capela Sfântul Gheorghe.

Alături de ei s-au aflat și Ducele și Ducesa de Edinburgh, precum și fiul lor, James, Prințesa Anne și soțul ei, Timothy Laurence, și Ducele și Ducesa de York.

Din păcate, Kate, Prințesa de Wales și familia ei lipsesc, continuând tratamentul pentru cancer.

În timpul predicării de Paște, arhiepiscopul de Canterbury le-a adresat urări de bine regelui și Ecaterinei și i-a încurajat pe cei prezenți să se roage pentru ei în timpul tratamentului.

De asemenea, arhiepiscopul a lăudat membrii regali pentru demnitatea lor și le-a mulțumit pentru lipsa lor de egoism, care a fost o sursă de inspirație pentru alții.

Trecuseră puțin peste o săptămână de când Ecaterina a lansat un mesaj video în care a dezvăluit că a început un tratament de chimioterapie preventivă. Vestea diagnosticului ei a venit în urma testelor postoperatorii, după o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie.

La fel ca și regele, diagnosticul de cancer al Ecaterinei a fost detectat în timpul tratamentului său în ianuarie, iar acest lucru a fost făcut public la începutul lunii februarie.

Regele a continuat să își desfășoare activitățile regale în timpul tratamentului său, dar acestea au avut loc până acum în privat. La începutul acestei săptămâni, el și-a exprimat „mare tristețe” pentru faptul că nu a putut participa la slujba de Joia Mare, un eveniment anual care comemorează Cina cea de Taină a lui Isus.

Camilla a fost prezentă la această ceremonie, înlocuindu-l pe monarh, din cauza reducerii numărului de membri seniori ai familiei regale. Slujba de Duminica Paștelui de anul trecut a fost prima lui Charles în calitate de monarh.

În timp ce regele și regina au participat la această slujbă, Catherine, Prințul de Wales și cei trei copii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, petrec împreună sărbătorile de Paște, adaptându-se la diagnosticul și tratamentul medical al Ecaterinei.

Nu se știe încă care membri ai familiei regale vor fi prezenți la evenimentele viitoare din calendar, inclusiv la alegerea culorii în luna iunie.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult