Pronosticul nostru privind alegerile de la Galați

9 candidaţi pentru şefia Consiliului Judeţean Galaţi, 12 partide şi un independent pentru funcţiile de consilier judeţean.  Dintre canidații la președinția CJ se distinge, datorită palmaresului de realizări din ultimul său mandat, lucru remarcat de toți gălățenii, pesedistul Costel Fotea, al cărui slogan este Fapte, nu vorbe.

Dintre contracandidați nu dăm prea multe șanse decât lui Vasile Ștefan Pro România și cu îngăduință lui Nicolae-Petrișor Potec de la Alianța Dreapta Unită. Surprinzătoare apariția pe liste a insolentului Nicolae Dobrovici Bacalbașa de la Partidul Conservator Democrat, unul dintre dinozaurii politicii post-revoluționare, care s-a făcut de râs atât în Parlament, cât mai ales la Galați.

S-au mai aliniat la start, probabil pentru proba de impresie artistică George Cătălin Stângă – PNL, care va ieși cu siguranță pe ușa din dos a politicii, iar colegii săi de formațiune, au găsit déjà omul care să-l înlocuiască, ne cunoscutul Marian Toniţă – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Liviu Mitrofan – Alianţa pentru România Socialistă, Romeo Marin – Partidul Umanist Social Liberal, aruncat aiurea în luptă la decizia partidului şi Gabriela Violeta Iordăchiţă – S.O.S. România. Reamintim că la alegerile precedente, din 2020, au fost doar 5 candidaţi. După cum bine se ştie, câştigător a fost Costel Fotea cu 48,82% urmat la mare distanţă de candidatul PNL cu 26,84%. Acum va fi o diferență și mai mare. Pentru funcţia de consilier județean au depus liste cu candidaţi 12 formaţiuni politice:  Partidul Conservator Democrat, Partidul Umanist Social Liberal, Alianţa Politică România Socialistă, Partidul Pro România, Partidul Naţional Liberal, Partidul Social Democrat, Alianţa pentru Unirea Românilor, Alianţa Dreapta Unită, Asociaţia Partida Romilor, Partidul PACT pentru Galaţi, Partidul S.O.S. România, Partidul România Mare şi un independent – Dănuţ Rusu. Numărul de mandate de consilier judeţean este de 35. În locul legiuitorului am fi cerut și un aviz psihologic pentru doritorii de ciolan.

Dacă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi sunt 9 candidaţi, pentru cea de primar al municipiului Galaţi s-au înscris 11 candidaţi.În fruntea listei, cotat cu prima şansă, este actualul primar Ionuţ Pucheanu – PSD, recompensat pentru cum a gospodărit municipiul de mai multe ori la nivel național.. Surprize pot produce independentul Mihai Dermengi și Stănică Ambrinoc de la Pro România, ambii deși intrați pentru prima oară în focul alegerilor, trezind simpatia unei părți semnifiative de electorat, dar fără a pune probleme serioase actualului edil.   Ceilalţi candidaţi sunt: Onuţ Valeriu Atanasiu – PNL, Doru Căstăian – PACT, Picu Apostol Roman – Partidul Umanist Social Liberal, Daniela Ancuţa Şarpe – Alianţa Dreapta Unită, Daniela Simona Vreme  – Alianţa pentru Unirea Românilor(AUR), Bogdan Dobrescu – S.O.S. România, dinozaurul Eugen Durbacă – Partidul Conservator Democrat, Marcelina Tăune – Alianţa Politică România Socialistă, După 9 iunie vom vedea care dintre ei au fost pe post de iepurași și care au luat în serios candidatura. La alegerile locale din 2020, au fost tot 11 candidaţi, alegerile fiind câştigate de Ionuţ Pucheanu cu 59,33%, urmat de candidatul USR-PLUS-PNL, Bogdan Rodeanu, cu 16,20%.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult