AUR Constanța și-a anunțat candidații pentru parlamentare: Mohammad Murad deschizător de drumuri, Cupșa și Vlahu „eligibili”

Pe 22 septembrie 2024, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat oficial lista celor peste 600 de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Printre numele importante de pe lista AUR se află Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari antreprenori din turismul românesc, Ovidiu Cupșa, un fost vicepreședinte PNL Constanța.. expert în domeniul naval și fost director al CERONAV, și avocatul Nicolae Vlahu, o figură emergentă în politică (șansele reale de reușită pentru Nicolae Vlahu par a fi foarte limitate).

“La vremuri noi, tot noi.” vorba lui Caragiale.

Mohammad Murad, pionier în antreprenoriat, venit în România din Liban în 1982

Mohammad Murad, liderul listei de candidați AUR pentru Camera Deputaților în județul Constanța, este cunoscut pentru succesul său în industria hotelieră. Venit în România din Liban în 1982 pentru a studia medicina, Murad a construit un imperiu în turism, deținând șase hoteluri pe litoral sub brandul Phoenicia, cu venituri anuale între 15 și 20 de milioane de euro. De asemenea, Murad și familia sa activează în imobiliare, producția de conserve Mandy Foods și lanțul de restaurante Springtime. Cunoscut pentru abordarea sa umanitară, Murad vorbește adesea despre fericire și dragoste, nu doar despre bani.

Ovidiu Cupșa, un fost vicepreședinte PNL Constanța, expert naval și fost director CERONAV

Ovidiu Cupșa, un alt nume „eligibil” pe listele AUR, este un fost vicepreședinte PNL Constanța, care a avut mai multe funcții publice (consilier local, județean, a lucrat în primăria condusă de Radu Mazăre ș.a.) și a condus peste un deceniu CERONAV, o instituție-cheie pentru marinari (aflată în subordinea Ministerului Transporturilor), care organizează cursuri obligatorii de instruire și perfecționare a acestora și le eliberează documentele aferente pentru a putea naviga. Are patru copii din două căsnicii și în prezent este căsătorit cu un medic ginecolog din Constanța.

După demiterea sa controversată de la conducerea CERONAV la sfârșitul anului 2023, Cupșa a rămas activ pe scena publică, denunțând demiterea drept o „epurare politică”. În ciuda provocărilor, acesta continuă să fie o voce puternică în domeniul transportului maritim.

Ovidiu Cupșa, fost director al CERONAV, a reușit să rămână în funcție indiferent de schimbările politice din guvernele care s-au succedat, fie că Ministerul Transporturilor a fost condus de PNL, PSD sau USR. Totuși, a fost schimbat din funcție de ministrul Sorin Grindeanu în decembrie 2023.

În trecut, Cupșa a încercat să fie candidatul PNL la Primăria Constanța, însă partidul l-a preferat pe actualul primar, Vergil Chițac. Deși este acum reprezentant al AUR, mai multe surse indică apropierea sa de vechiul PSD și de actuala conducere PSD Constanța, condusă de Felix Stroe și Ion Dumitrache. El a confirmat că are legături de prietenie cu unii dintre social-democrații din administrația trecută și a declarat că este deschis la colaborări politice în noul său proiect.

Nicolae Vlahu, avocat

Avocatul Nicolae Vlahu, candidatul AUR pentru Constanța, a devenit o figură politică marcantă după intrarea în partid în 2023. Cunoscut pentru inițiativele sale juridice, precum contestarea regulamentului de parcare din Constanța, Vlahu se implică și în sectorul privat, având afaceri în transportul alternativ și colaborări cu platforme precum Uber și Bolt.

AUR promite transparență și meritocrație

În cadrul evenimentului de prezentare, liderul AUR, George Simion, a subliniat că fiecare membru AUR are oportunitatea de a vota candidații printr-o platformă internă, un proces unic în peisajul politic românesc. „Propunem românilor candidați transparenți și ne angajăm să oferim cea mai bună listă de candidați, care și-au făcut școala la timp”, a afirmat George Simion.

Pe lângă Murad, Cupșa și Vlahu, lista AUR mai include nume precum Tudor Ciuhodaru, Mugur Mihăescu și Valer Kovacs, confirmând diversitatea și ambiția formațiunii în alegerile parlamentare din acest an.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult