,EURODEPUTATUL MARIA GRAPINI VA ORGANIZA MARȚI, LA BRUXELLES, CONFERINȚA CU TEMA „IMPULSIONAREA ABSORBȚIEI FONDURILOR EUROPENE DE CĂTRE REPUBLICA MOLDOVA”!

Susținătoare ferventă a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, va organiza, împreună cu  Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) din Republica Moldova, conferința cu tema „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova”. Conferința se va desfășura marți, 16 aprilie, în incinta Parlamentului European. „La acest eveniment îmi doresc să creez un loc de dezbatere între factorii de decizie din spațiul românesc și european, pentru a realiza cadrul  necesar pentru preluarea bunelor practici de către invitații de pe ambele maluri ale Prutului. Credem că trebuie să susținem autoritățile centrale ale Republicii Moldova în demersul de integrare europeană, prin stabilirea parteneriatelor interinstitutionale care vor impulsiona rata de absorbție a fondurilor europene, preluând, astfel, bunele practici ale omologilor din România și UE”, a punctat gazda acestui important eveniment, eurodeputatul Grapini, care este și vicepreședinta Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European.

Potrivit Mariei Grapini, relațiile UE-Republica Moldova au intrat într-o nouă etapă strategică, de când Consiliul European a recunoscut perspectiva europeană a Moldovei și i-a acordat statutul de țară candidată. Totodată, a mai spus eurodeputatul, integrarea Republicii Moldova în UE va fi un factor esențial în protejarea și consolidarea democrației. La conferință, vor participa din partea Comisiei Europene, Christina Antoniou, directoare la DG Regio, doamna ambasador Iulia Matei, Reprezența Permanentă a României pe lângă UE, doamna ambasador, Daniela Morari, Misiunea Republicii Moldova pe lângă UE, reprezentantul Ambasadei României în Regatul Belgiei, rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad, Ramona Lile, prim-vicepreședintele Asociației Spitalelor Publice din România, Maria-Olimpia Oprea, directorii unor licee din Republica Moldova, directori de spitale și primari din România și Republica Moldova, președinții mai multor Consilii Raionale și, nu în ultimul rând, români din diaspora (Republica Moldova). De menționat faptul că Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova este  o organizație apolitică, recunoscută la nivel național, regional și european, pentru inițiativele sale cu impact major, avute împreună cu actorii cheie din politicile publice europene și regionale, în cadrul mai multor dezbateri care s-au desfășurat déjà.         

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult