US: Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de Joe Biden la Casa Albă


Astăzi are loc o întâlnire importantă la Casa Albă, unde președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de Joe Biden. Șeful statului se află într-o vizită oficială în Statele Unite până joi.

În cadrul întâlnirii, care va începe la ora 20:30, ora României, vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale. Unul dintre subiectele principale va fi situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic. Această întâlnire la nivel înalt reprezintă o bună oportunitate pentru a evidenția Parteneriatul Strategic cu Statele Unite și pentru a reconfirma relațiile bilaterale privilegiate între cele două state și cooperarea multisectorială.

De asemenea, președintele Iohannis va fi onorat cu premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards. Este o recunoaștere a carierei sale și a rolului său de lider transatlantic și european. Klaus Iohannis este primul șef de stat european care primește această distincție în cei 24 de ani de la înființarea premiului.

Consiliul Atlantic din SUA, care organizează această gală, este o organizație prestigioasă care premiază personalități care au contribuit la consolidarea relației transatlantice. Printre laureații din trecut se numără lideri precum George W. Bush, Bill Clinton, Angela Merkel sau Tony Blair.

Această vizită la Casa Albă și premiul acordat reprezintă recunoașterea contribuției României la securitatea euroatlantică și la relațiile transatlantice.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult