David Popovici a triumfat în finala probei de 100 m liber la Mare Nostrum, Barcelona

Mare Nostrum, Barcelona — Înotătorul român David Popovici a triumfat în finala probei de 100 m liber la reuniunea Mare Nostrum de la Barcelona, înregistrând un timp de 48 sec 49/100. Aceasta este a doua victorie a lui Popovici în cadrul competiției, după ce miercuri seara a câștigat și proba de 200 m liber.

Popovici a reușit să-l devanseze pe sud-coreeanul Sunwoo Hwang cu doar două sutimi de secundă, Hwang terminând cursa în 48 sec 51/100. Pe locul al treilea s-a clasat japonezul Katsuhiro Matsumoto, cu un timp de 48 sec 79/100, conform Agerpres.

Podiumul a fost urmat de italianul Thomas Ceccon și sârbul Andrej Barna, care au terminat la egalitate pe locul patru cu un timp de 48 sec 84/100. Alessandro Miressi, campion european al probei în 2018, s-a clasat pe locul șase cu un timp de 49 sec 04/100, iar britanicul Jacob Whittle a ocupat locul șapte, cu un timp de 49 sec 21/100. Patrick-Sebastian Dinu s-a clasat pe locul opt, ultimul în finală, cu timpul de 50 sec 93/100.

În acest an, Popovici a obținut cel mai bun timp la 100 m liber la Naționalele de la Otopeni din aprilie, câștigând titlul cu un timp de 47 sec 86/100. David Popovici, campion european en titre la 100 și 200 m liber, se pregătește pentru participarea la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, care vor avea loc în perioada 10-23 iunie.

Tot joi, Daria-Măriuca Silișteanu a ocupat ultimul loc în Finala B (locul 16) la 100 m spate, cu timpul de 1 min 03 sec 47/100. Victoria în această probă a revenit olandezei Kira Toussaint, cu timpul de 1 min 00 sec 00/100.

David Popovici continuă să impresioneze în lumea natației, demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai valoroși înotători ai generației sale.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult