Diseară meciul amintirilor, meciul secolului

Arena Națională va găzdui astăzi, un meci-eveniment: partida de adio a Generației de Aur, cu Hagi, Popescu, Petrescu sau Ilie Dumitrescu pentru ultima dată împreună pe teren.

S-au vândut peste 54.000 de bilete, ceea ce înseamnă că vom avea un nou record istoric al stadionului. Până la startul partidei știm toate numele care vor veni la București. În fața „tricolorilor” care au scos în stradă milioane de români se vor afla staruri ale fotbalului mondial. Antrenor va fi legendarul Jose Mourinho. Lotul legendelor care va ajunge la București PORTARI Dida, Sébastien Frey FUNDAȘI Christian Panucci, Levan Kobiashvili, José Edmílson Gomes de Moraes, Maicon Douglas Sisenando, Vincent Candela, Fernando Couto, Juanito Gutiérrez, Paul Bodin, Miroslav Djukic, Christian Zaccardo MIJLOCAȘI Rivaldo, Christian Karembeu, Jari Litmanen, Gökhan Inler, Giorgos Karagounis, Marcos Senna, ATACANȚI Hristo Stoichkov, Goran Pandev, Giovanni Silva de Oliveira, Javier Saviola, Nuno Gomes. Imnul României va fi intonat de Monica Anghel, iar partida va fi arbitrată de Ion Crăciunescu. Piese de rezistență vor fi tricourile pe care Hagi, Popescu sau Ilie Dumitrescu le vor îmbrăca în meciul de retragere. Costă 270 de lei și pot fi comercializate în mai multe mărimi, până la 4XXL.

„Tricoul de fotbal de colecție pentru Generația de Aur din 1994 reprezintă o piesă emblematică ce sărbătorește epoca de aur a fotbalului românesc. Fabricat dintr-un material de înaltă calitate, poliester, acest tricou îmbină confortul modern cu amintirile pline de glorie ale echipei naționale din acea perioadă de aur” este mesajul celor ce-l comercializează. Interesant, toți banii strânși din vânzarea acestor tricouri vor ajunge la școlile unde au învățat componenții Generației de Aur. Lotul Generației de Aur pentru meciul de adio care au realizat cea mai mare performanță din istoria echipei naționale a României, calificarea în sferturile World Cup 1994. PORTARI  Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ștefan Preda FUNDAȘI Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymes, Gheorghe Mihali, Corneliu Papură, Răzvan Prodan MIJLOCAȘI Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu ATACANȚI Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie, Marian Ivan. 

Partida va începe de la ora 20,30, sâmbătă, 25 mai și va fi transmis de postul de televiziune ProTV.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult