România ajunge la 80 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice 2024: Lista completă

Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august) a ajuns la 80 de sportivi, a anunţat vineri Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, după ce Ebru Bolat şi-a asigurat prezenţa în întrecerile de yachting.

Este pentru a treia oară în istorie când România va avea la startul competiţiei olimpice sportivi la yachting. Ebru s-a calificat la ultimul turneu care a împărţit biletele olimpice, de la Hyeres (Franţa). La clasa Ylca 6, Ebru a terminat pe primul loc asigurându-şi participarea la Jocuri. Ea a strâns 70 de puncte în 10 curse, de două ori a terminat prima, de două ori pe locul secund şi odată pe locul al treilea, la restul întrecerilor fiind în top 10 (într-o cursă a fost descalificată).

În 1980, la JO de la Moscova au concurat Mihai Butucaru, clasându-se pe locul 15 la Clasa Finn, Mircea Carp şi Adrian Arendt, la Clasa Flying Dutchman – locul 13, Andrei Chiliman şi Cătălin Luchian – locul 11 la Clasa Tornado.

La Atlanta, în 1996, la Clasa Finn, Mihai Butucaru a terminat pe locul 28, iar Horia Ispaş a încheiat pe 48 la clasa Laser.

Ebru Bolat e dubla campioană europeană, la clasele Zoom8, respectiv Optimist, fiind şi vicecampioană mondială la Zoom8. Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European de Zoom8 şi locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de tineret la clasa 29er. În prezent, deţine titlul de campioană naţională la clasa Ylca 6 la senioare, o clasă olimpică, şi se află în top 50 mondial.

”Ebru îşi propune să schimbe popularitatea yachtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulţi români să descopere acest sport şi să îl iubească. Ea a crezut cu tărie că poate concura la nivel internaţional şi a calificat România la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris”, se mai arată în comunicatul COSR.

Team Romania are în acest moment 80 de sportivi calificaţi, la 11 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

  • Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment:

    Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
  • Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
  • Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
  • Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);
  • Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
  • Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;
  • Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
  • Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
  • Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;
  • Tenis de masă (3): 3 locuri cotă – echipa feminină;
  • Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult